Bivšem hrvatskom kapetanu prijeti kraj karijere

Bivšem hrvatskom kapetanu prijeti kraj karijere

Čak i ako Srna dokaže da nije svjesno uzeo doping, prijeti mu suspenzija od godine do dvije godine.

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i član ukrajinskog Šahtara iz Donjecka Darijo Srna u posljednjim danima proživljava najteže trenutke bogate sportske karijere.

Nakon što su 20. rujna mediji objavili kako je u ožujku Srna pao na dopinškom tekstu, počele su se pojavljivati informacije o mogućoj kazni, a sam Darijo je odmah izuzet iz svih natjecanja u kojima nastupa Šahtar kako bi poveo pravnu bitku i dokazao vlastitu nevinost.

No prema riječima Maksima Backa, koordinatora dopinške kontrole za Ukrajinsko prvenstvo za tamošnje medije, Srna će snositi rigorozne posljedice i ako uspije dokazati kako zabranjenu supstancu u svoje tijelo nije unio namjerno.

Srna je 18. rujna obaviješten o pozitivnom dopinškom uzorku te je dobio deset dana za očitovanje. S obzirom na tu informaciju, Srna će svoju sudbinu saznati 29. rujna kada će Ukrajinski nogometni savez odlučivati o suspenziji hrvatskog nogometaša iz svih natjecanja.

UEFA će s druge strane donijeti samostalnu odluku, a Srna bi prema informacija mogao dobiti kaznu u rasponu od godine do dvije godine dana čak i ako uspije dokazati slučajnu konzumaciju zabranjene supstance. Za igrača od 35 godina takav bi scenarij značio i vjerojatni kraj karijere.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.