Bivši izbornik poručuje: “Igrači su selektirani s moje strane!”

Bivši izbornik poručuje: “Igrači su selektirani s moje strane!”

Bivšem izborniku Čačiću ostaje žal neodlaska na Mundijal u Rusiju, ali je ipak čestitao svom nasljedniku Daliću.

Nešto manje od tjedan dana nakon što je smijenjen s izborničkog mjesta, Ante Čačić prvi se put obratio medijima. Nikako potišten, odavao je dojam sretna čovjeka viđenim u ponedjeljak u Kijevu.

“Na domaćinu je bio veliki pritisak, a Hrvatska ima kvalitetu koja se na kraju pretočila u rezultat. Ono što jest najbitnije je odlučnost i zajedništvo koje smo pokazali u Kijevu. Imali smo to i prije, ali nažalost, nije bilo sreće. Sjetimo se samo one utakmice s Turskom”, poentirao je Čačić otkrivši kako mu je žao što on sam neće s reprezentacijom u Rusiju.

” Žao mi je što s reprezentacijom neću otići na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Normalno da mi je žao. Ali su okolnosti otišle na stranu na koju su otišle. Naravno, bit ću i dalje, kao što sam uvijek bio uz Hrvatsku, svim srcem i dušom. Ali još bih nešto želio naglasiti. Posebno sam sretan zbog igrača, ova reprezentacija je zaista primjer jednog pravog, velikog zajedništva”, nastavio je Čačić.

Njegov nasljednik Zlatko Dalić u sastavu je napravio nekolicinu promjena. Rakitić je započeo na zadnjem veznom, Luka Modrić igrao je ispred njega, a Kramarić i Mandžukić izmjenjivali su pozicije na desnom krilu i u samom vrhu napada.

“Ne bih sad to analizirao. Ne može se to tako na brzinu analizirati. Konačno, Dalić je s njima bio dva-tri dana. Činjenica jest da su ti igrači selektirani s moje strane, da smo bili na okupljanju prije ove dvije utakmice s Finskom i Ukrajinom. Zlatko Dalić ih je na najbolji mogući način uklopio u ovu utakmicu, zaista mu od sveg srca čestitam na rezultatu”, kazao je bivši izbornik nahvalivši još jednom igrače, posebno apostrofiravši jedno ime.

“Svi naši momci igrali su s mnogo strasti, s velikom voljom, ali krucijalan je bio Milan Badelj u kontroli igre. Miki je držao stabilnost u igri, on je bio jedan od bitnih čimbenika dobre igre. Mnogo nam je nedostajao protiv Finske na Rujevici”, zaključio je Čačić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.