Bjelanović o burnom Hajdukovom ljetu: Dao odgovore na Nižića, Futacsa, Kopića, Tudora…

Bjelanović o burnom Hajdukovom ljetu: Dao odgovore na Nižića, Futacsa, Kopića, Tudora…

Pročitajte opširan intervju.

Sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović već nakon nekoliko mjeseci našao se u nezavidnoj situaciji, suočio se s brojnim problemima u prijelaznom roku, pobunom svlačionice, promjenom trenera, a sada je odlučio dati i intervju oko svega navedenog.

Kopić se želio riješiti igrača koji bi mu ponašanjem mogli poremetiti svlačionicu, no svi oni imali su ugovore koje nije lako raskinuti. Nije mu namjera bila narušiti atmosferu, već je samo pokušao naći kompromis, ali nije upalilo“, započeo je.

Na pitanje o Marku Futacsu odgovorio je:

“Smatram ga dobrim igračem i igračem na kome je Hajduk mogao zaraditi. No, njegovo zdravstveno stanje nije nam išlo na ruku i tu se pojavio problem. Da nas je napustio u zimi, ne bi prošao na liječničkom pregledu. Kasnije nije uspio uvjeriti trenera da je spreman za igru te je bio utučen i nije imalo smisla dalje ga zadržati u klubu“.

Slučaj Nižić bio je poseban:

“Ispao sam bad boy u toj situaciji i izuzetno mi je žao što se sve odvilo na način na koji se odvilo. Da sam znao kakvu će reakciju kod njega izazvati odluka da ga ne pustimo, rekao bih predsjedniku da ga ipak pusti. Na koncu je sam sebi napravio veliku grešku, jer da je bio malo racionalniji, otvorile bi mu se mogućnosti transfera i u bolje klubove“, pojasnio je.

Uslijedila su i pitanja oko transfera:

“Ovo ljeto bilo je jako prometno, brojčano smo ostali na istom, doveli smo više-manje adekvatne zamjene, iako smo na nekim pozicijama deficitarni. U Hajduku su uvijek svi na prodaju, samo ovisi o ponudi i trenutku. To se prvenstveno odnosilo na Tomu Bašića, bila je situacija uzmi odmah veliki novac ili ostavi i njegovim odlaskom riješili smo puno financijskih zahtjeva kluba. Svi naši transferi bili su rađeni uz suglasnost Kopića, a najveći problem predstavljao nam je cjelokupan budžet, u kojega nismo imali detaljan uvid“.

Naposljetku, red je došao i na novog trenera:

Zoran Vulić od samog početka je bio moj prvi izbor za trenera, a opcija je bio i Igor Tudor jer znam njegove i igračke i trenerske kvalitete. No, jednom kad je predsjednik odlučio da idemo dalje s trenerom Kopićem, ta je priča bila gotova“, obrazložio je.

“Situacija nije bajna i svaka promjena izaziva pozitivan šok. Momčad ima novog trenera i novu energiju i vidit ćemo što nam ostatak sezone donosi. Atmosfera je pozitivna i nadam se boljim rezultatima do kraja polusezone“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.