Blanka Vlašić ponovno u problemima, otkazala Dijamantnu ligu!

Blanka Vlašić ponovno u problemima, otkazala Dijamantnu ligu!

Najbolja hrvatska visašica morala je otkazati nastupe na mitinzima Dijamantne lige...

Blanka Vlašić ponovno se našla u problemima s ozljedama. Ponajbolja hrvatska atletičarka posljednjih godina baš ništa ne želi prepustiti slučaju pa se tako i najmanje ‘opasnosti’ tretiraju seriozno i s velikom pažnjom.

Visašica, koja se trenutačno u Splitu nastavlja pripremati za Svjetsko prvenstvo koje će se u kolovozu upriličiti na kultnom Ptičjem gnijezdu u Pekingu, neće nastupiti na mitinzima Dijamantne lige u Lausannei i Monacu, a sve kako bi što spremnija dočekala svjetsku smotru i ‘obranila’ barem srebro koje je u Pekingu osvojila na Olimpijskim igrama prije sedam godina.

“Nažalost, zbog poznatih problema s desnom Ahilovom tetivom primorana sam otkazati nastup na mitingu Dijamantne lige. Ne želimo riskirati težu ozljedu i tako ugroziti nastup na Svjetskom prvenstvu u Pekingu krajem kolovoza, stoga je ovaj otkaz tek nužna mjera opreza”, smiruje Blanka strasti.

“Vjerujem da ću, uz najbolji mogući tretman koji imam, uskoro biti spremna za natjecanja i visoke domete. Žalosna sam što neću moći skakati u Lausannei i Monacu jer se radi o meni vrlo dragim mitinzima, s odličnom atmosferom na stadionu”, zaključila je.

Kvalifikacije visa za atletičarke na Svjetskom prvenstvu na rasporedu je 27. kolovoza, dok je finale dva dana kasnije, odnosno 29. kolovoza.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.