Boćanje: Mario Grančić svjetski juniorski prvak!

Boćanje: Mario Grančić svjetski juniorski prvak!

Grančić je u finalu svladao Tunižanina Achrefa Zouaouia 28:24, a za prolaz u finale nadigrao je talijanskog reprezentativca Mattiu Mana 25:24

Hrvatski boćar Mario Grančić osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu konkurenciji do 23 godine, disciplina bližanje i izbijanje u krug. Grančić je u finalu svladao Tunižanina Achrefa Zouaouia 28:24, a za  prolaz u finale nadigrao je talijanskog reprezentativca Mattiu Mana 25:24.

Veliki uspjeh ostvarili su i Marino Milićević (Zrinjevac) i Leo Brnić (Vargon) koji su u konkurenciji do 23 godine u paru osvojili brončano odličje. Bolji do Brnića i Milićevića u polufinalu bili su Nikola Mikulić i Andrija Ćorluka, reprezentativci BiH sa 13:7.

U kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično Leo Brnić ispao je u četvrtfinalu od Turčina Durana 11:10.

U konkurenciji do 18 godina hrvatski boćari osvojili su još dvije bronce. Marin Ćubela (Zrinjevac) brončani je u brzinskom izbijanju te u štafeti sa Ninijem Stranićem (Trio Pazin).

U polufinalu brzinskog izbijanja Ćubela je pogodio treći rezultat 34/44, a treći rezultat imali su Ćubela i Stranić i u štafeti 41/59. U preciznom izbijanju Matijas Grančić ispao je u četvrtfinalu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.