Bogat program za vrijeme održavanja Snježne Kraljice

Bogat program za vrijeme održavanja Snježne Kraljice

Danas je u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu održana konferencija za novinare na kojoj su organizatori upoznali predstavnike medija s cjelokupnim programom koji će se u Zagrebu i na Sljemenu odvijati od 3.-5. siječnja 2017. godine. Na konferenciji su svoje mišljenje o stazi iznijeli i naši skijaši koji će nastupiti na Crvenom spustu; Ivica Kostelić, Filip Zubčić, Matej Vidović te Leona Popović.

Prva je na rasporedu ženska utrka koja će se voziti 3. siječnja. Start prve vožnje bit će u 13 sati, a druge u 16:15. Hrvatska će imati jednu predstavnicu, Leonu Popović koja je na nedavno održanom Nor Am kupu u kanadskoj Panorami osvojila odlično drugo mjesto.

Leona Popović: “Bila sam s Ivicom u Kanadi gdje sam ostvarila dosta dobre rezultate, pogotovo u spustu i superveleslalomu, slalom nije baš dobro prošao, ali se nadam da će biti bolje. Ove sezone sam dvaput nastupila na utrkama Svjetskog kupa, a oba puta mi je malo nedostajalo da uđem medu 30. Samo skijanje je bilo dobro, ali ima još dosta prostora za napredak. Na Snježnoj Kraljici ću dati sve od sebe, neću ništa obećavati, ali mislim da dosta dobro skijam te ću probati ostvariti što bolji rezultat.”

Muški slalom se održava u četvrtak, 5. siječnja. Prva vožnja počinje u 14:45 dok je druga na rasporedu od 18 sati. Hrvatsku će predstavljati petorica skijaša, legendarni Ivica Kostelić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Filip Zubčić te Elias Kolega.

4. siječnja će se u samom centru grada utrkivati ukupni pobjednici Svjetskog skijaškog kupa: Janica i Ivica Kostelić, Marc Girardelli, Alberto Tomba, Marcel Hirscher, Tina Maze, Renate Gotschl, Michaela Dorfmeister, Nicole Hosp te drugi. Ovi skijaški velikani će na stazi nastupiti s nekim od dijelova opreme iz svog vremena. Početak ove staze će biti kod kružnog toka ispred Zagrebačke katedrale, a cilj je na Trgu bana Josipa Jelačića. Nakon što se zatvore svjetla pozornice, od 5. do 15. siječnja ovu će stazu moći isprobati i djeca.

5. siječnja će Svjetski kup proslaviti pedeset godina te su organizatori pripremili poseban program povodom te obljetnice, “Zagreb slavi 50 godina Svjetskog kupa.” 

Ulaznice će ove godine biti snižene 50 posto. Cijena za žensku utrku je 30 kuna za odrasle te 15 kuna za djecu od 7 do 15 godina. Ulaznice za mušku utrku su dostupne po cijeni od 50 kuna za odrasle te 25 kuna za djecu od 7 do 15 godina. Cijena paketa za obje utrke je 60 kuna za odrasle te 30 kuna za djecu od 7 do 15 godina. Za djecu do sedam godina je ulaz slobodan. U cijenu je uključen prijevoz autobusima na Sljeme s Mihaljevca i iz Stubičkih toplica te besplatna hrana i piće.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.