BOKS: Hrgović i Sep putuju na Svjetsko prvenstvo

BOKS: Hrgović i Sep putuju na Svjetsko prvenstvo

Visoka očekivanja postavljena su pred naše reprezentativce...

Hrvatski dvojac Hrgović i Sep u kolovozu su na Europskom prvenstvu u Bugarskoj osvojili zlato i broncu te tako postavili visoka očekivanja za naredno Svjetsko prvenstvo, koje će se održati od 3. do 16. listopada u katarskoj Dohi.

Zlatni sa EP-a, Filip Hrgović izjavio je kako bi ga jedino naslov zadovoljio:

“Jedino čime bih bio zadovoljan je zlato, a to što sam osigurao nastup na OI u Riju je olakotna okolnost” .

“Pripreme su bile standardne, a bilo bi još bolje da smo imali sparing partnere različitih stilova. U mojoj kategoriji izdvojio bih Kazhastanca Ivana Dička, Magomedrasula Medžidovaa iz Azerbajdžana te Britanca Joea Joycea. Kraj je sezone i malo sam umoran i emocionalno ispražnjen. No, ako odradim kako znam, mogu dobiti svakoga” –  dodao je Hrgović.

Brončani sa EP-a, Hrvoje Sep, želi do medalje i plasmana za OI, što mogu postići samo finalisti.

“Možda je i bolje da samo finalisti idu na Olimpijske ige. Bez obzira na umor i stanje tijela željan sam uspjeha. Što se tiče najvećih favorita izdvajaju se Kubanac Julio Cesar La Cruz, zlatni na posljednja dva SP-a, te Kazahstanac Adilbek Nijazimbetov, koji je bio srebrni. Tu su još i Irac Joseph Ward te Ojbek Mamazulunov iz Uzbekistana. Protiv svih njih sam boksao i pobjeđivao. No, nema smisla razmišljati o tome koga će ti donijeti ždrijeb. Koncentriran sam na prvo kolo, jer vas na SP od početka do kraja čekaju teški protivnici” – izjavio je Sep.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.