Borna Barišić: “Dinamo je minirao moj transfer u Kijev”

Borna Barišić: “Dinamo je minirao moj transfer u Kijev”

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Pivarić je pred par dana predstavljen kao novo pojačanje kijevskog Dinama, no na njegovom mjestu je trebao biti Osijekov kapetan Borna Barišić.

Naime, Dinamo Kijev je tražio duže vrijeme lijevog beka i nakon podužeg skautiranja odabrali su Bornu Barišića, po mnogima najboljeg lijevog beka u HNL-u. Kapetan Osijeka je potvrdio kako je već dogovorio osobne uvjete s Kijevljanima, klubovi su se dogovorili na međusobno zadovoljstvo, no transfer je u zadnji trenutak propao.

U dogovor između Osijeka i Dinamo Kijeva je odlučio stati Dinamo, koji je po znatno povoljnijim uvjetima ponudio ukrajinskom klubu Josipa Pivarića, a budući da navedeni klubovi imaju odlične odnose transfer Barišića nije mogao biti ostvaren. Podsjetimo, slično je Dinamo napravio Hajduku u pogledu Tina Svena Sušića, kada je BIH igrač trebao prijeći u Inter. Sve je bilo dogovoreno, a u zadnji trenutak je Dinamo ponudio usluge Marcela Brozovića talijanskom klubu i uspio progurati svog igrača na ime dobrih odnosa stečenih pri prodaji Matea Kovačića u milanski klub.

Vidno razočarani Borna Barišić, inače od Dinamove struke proglašen viškom, je u razgovoru za Sportske novosti optužio Dinamo da je sabotirao njegov transfer u Ukrajinu i pritom ponudio vlastito viđenje cijelog posla:

“Sve je bilo dogovoreno, pred završetkom posla, realizacijom. Doduše, normalno je da se službeno nitko o tome nije očitovao, nisam ni davao potvrde vijestima koje su stizale iz dana u dan, ali transfer je bio zgotovljen, gotovo zgotovljen. Dogovoreni uvjeti bili su općeprihvaćeni. Zadovoljni su bili u Osijeku, a i ja ponuđenim. Onda se iznenada, u ovom trenutku još i ne znam na koju foru, u sve upleo Dinamo i sve minirao. Na kraju je u Kijev otišao Pivarić. Odličan je dečko i igrač. Želim mu sve najbolje, svu sreću. On sigurno nije ništa kriv, ali kad u posljednji trenutak transfer propadne, sve je jasno, netko ga je minirao”, zaključio je Barišić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.