Borna Ćorić izgubio nakon velike borbe pa slomio reket

Borna Ćorić izgubio nakon velike borbe pa slomio reket

Borna Ćorić nije se uspio plasirati u treće kolo Roland Garrosa. Bolji od njega u četiri seta bio je Steve Johnson sa 6-2, 7-6 (8), 3-6 i 7-6 (6).

Krenuo je Borna loše u prvome setu, Johnson je brzo poveo sa 3-0 i vrlo lako zaključio set. U drugome setu se vodila velika borba, Borna je počeo igrati puno bolje i set je odlučivala trinaesta igra u kojoj je imao dvije set lopte, no nažalost nije ih uspio iskoristiti. U šestome gemu trećega seta Borna je napokon uspio slomiti Johnsonov servis te mu je jedan break bio dovoljan za osvajanje seta.

Četvrti set je bio i najuzbudljiviji, imao je Borna veliku šansu od samoga početka kada je ranim breakom potpuno otvorio put u preokret. No, Johnson se vratio, poveo sa 5-4 i imao čak četiri meč lopte, no Borna je sve uspio spasiti i ponovno je set odlučivala trinaesta igra. Ćorić je izborio dvije vezane set lopte, no Johnson je uspio osvojiti čak četiri poena za redom i tako svladao našeg tenisača koji je odmah nakon meč lopte lomio reket nekoliko puta.

Bio sam frustriran što sam izgubio. Svatko ima svoj način kako iskaljuje frustraciju, ja sam u tom trenutku izabrao da slomim reket i svjestan sam da sam učinio pogrešku”, iskreno se ispričavao Borna Ćorić za nesportski potez.

Praktički set i pol sam igrao jako loše. Tražio sam svoj ritam dosta dugo, a cijeli meč sam servirao dosta loše. Nisam uspio osvojiti niti jedan lagani gem, on mi praktički ništa nije poklonio i za svaki gem sam se morao dobrano potruditi da ga osvojim. Mislim da sam u dosta bitnih trenutaka donio loše odluke, ali isto tako je bilo dosta bitnih poena kada sam odigrao odlično” – ispričao je Borna viđenje svoga meča.

U turniru su tako od naših ostali Marin Čilić, Petra Martić te Ana Konjuh.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.