Bottas komentirao momčadske odredbe

Bottas komentirao momčadske odredbe

Valtteri Bottas priznao je kako mu je bilo teško kada su ga za vrijeme Velike nagrade Bahreina iz Mercedesa tražili da propusti momčadskog kolegu, i to ne samo jednom, već dva puta. Podsjetimo, Bottas koji je startao s najbolje startne pozicije, morao je propustiti Lewisa Hamiltona zbog strategijskih razloga.

„Kada ste vozač, to je najgora stvar koju želite čuti, ali to je život. Razumijem zašto je momčad to učinila. Imali su mogućnost da osvoje više bodova i da se bore za pobjedu“, rekao je Finac te dodao: „Vidim smisao toga, ali svejedno je teško to čuti kada ste na najboljoj poziciji i pokušavate pobijediti u utrci. Ali, definitivno sam timski igrač, tako da ne bih ignorirao takvu uputu“.

Iako je završio na pole positionu, Bottas je upao u probleme s gumama, što je utjecalo i na njegovu utrku.

„Na početku je to bio veliki problem. Vettel i Hamilton su stvarali pritisak i nisam mogao kontrolirati utrku. Iako sam se trudio povećati  razmak, nisam uspijevao“, dodao je.

Finac je istaknuo i kako su novi problemi nastali kod zaustavljanja u boksu za vrijeme kada je na stazi bio sigurnosni automobil.

„Bili smo malo sporiji, tako da sam izgubio mjesto od Sebastiana. U nastavku utrke bolid nije bio dobar kao u subotu, tako da smo morali otkriti u čemu je problem“, rekao je.

Bottas je naglasio i kako je postojala mogućnost da završi utrku ispred Hamiltona da nije bilo momčadskih uputa, no kako bi se trebao puno potruditi da obrani poziciju što bi sigurno dovelo i do riskantnih situacija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.