Božićni turnir u boćanju: Marko Matijašić i Jere Pavić srebrni

Božićni turnir u boćanju: Marko Matijašić i Jere Pavić srebrni

Treće mjesto u konkurenciji 24 para iz Hrvatske, Slovenije, Crne gore i Srbije osvojili su Zvonimir Maras i Lucijan Srdoč (Crikvenica)

Slovenski boćari Matija Povh i Erik Čeh pobjednici su tradicionalnog devetog izdanja međunarodnog juniorskog turnira „Božić 2013“. Povh i Čeh su u finalnom dvoboju nakon neriješenih 7:7 koliki je rezultat bio nakon sat i 30 minuta, u dodatnom bacanju slavili sa 8:7 pobjedili Marka Matijašića i Jeru Pavića, par hrvatske reprezentacije.  Pobjedu je iz ruke ispustio Matijašić kada je sa posljednjom boćom promašio slovensku boću koja je nosila punat.

Treće mjesto u konkurenciji 24 para iz Hrvatske, Slovenije, Crne gore i Srbije osvojili su Zvonimir Maras i Lucijan Srdoč, par Crikvenice koji su bili bolji od Renata Gojkovića i Alena Smirnova, para Primorsko-goranske županije 13:2.

Na turniru, kojega je pokrovitelj grad Rijeka, a organizatori Boćarski savezi grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, održano je i natjecanje u brzinskom izbijanju na kojem je najuspješniji bio Marin Ćubela koji je u finalu pogodio 40/47. Drugi je bio Nini Stranić 36/46, a treći Marko Matijašić 32/45. Treba naglasiti da je na turniru sudjelovalo čak četiri osvajača medalja sa ovogodišnjih međunarodnih natjecanja, europska prvakinja Nataša Antonjak iz Srbije te Mihajlo Đurović iz Crne gore, Marin Ćubela i Nini Stranić iz Hrvatske osvajači brončanih odličja sa Svjetskog prvenstva za boćare do 18 i do 23 godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.