Branco: “Čeka se Ohandza”!

Branco: “Čeka se Ohandza”!

Hajdukov sportski direktor Mario Branco radi dobar posao u Hajduku. Danas je ao rezime zimskom prijelaznog roka, u kojem je Hajduk ostao bez Ercega i Pešića, na posudbe su otišli Šehić, Jandrek i Vojković. No, u klub su došli, ili se vratili, Tičinović,Caktaš,Gyurcso,Steliano, Jurić, te par igrača koji će zaoštriti konkurenciju u drugoj momčadi.

Mario Branco: “Zadovoljan sam što smo napravili. Sada smo u poziciji vraćati igrače kao što su Caktaš, Radošević, Tičinović te dovoditi reprezentativce kao Gyurcso ili Filip. To ranije nismo mogli. To znači da rastemo, a igrači vjeruju da je Hajduk pravo mjesto za njihov razvoj. Utakmice i rezultati će pokazati je li momčad bolja, izgubili smo Ercega, Pešića i Šehića, a doveli smo igrače s kojima mislim da je ekipa izbalansiranija i da trener ima više opcija.”

“Nema prijelaznog roka za sportskog direktora, tako da to danas nije bitno. Odlučit ću kasnije o mom novom ugovoru, ali koliko god ostanem, nastavit ću raditi na isti način. Ako će Ivan Kos ostati predsjednik, ja ću ostati dok je on tu. Ali kako klub nije Ivan Kos, vidjet ćemo kakva će biti moja odluka.”

“U dobroj smo komunikaciji s Ohandzom i agentom. Igrač je tražio da pričekamo kraj prijelaznog roka. Mi smo 48 sati prije utakmice s Cibalijom imali ponuda za njega i odbili. Moramo biti fer prema njemu. Razumijem igrača da je profesionalac i ima obitelj, supruga mu je trudna s drugim djetetom, mi ga želimo zadržati, mislim da imamo dobre šanse za to. Preuzimam na sebe da pričekamo kraj sezone i vidimo koje su njegove i naše opcije. Bit će Hajduk i nakon Ohandze, ali mi ga želimo zadržati, ali i biti fer prema njemu. Njegova će odluka biti zadnja. Odakle je došla ponuda i kolika je nije fer da govorim prema tom klubu. Nudimo mu ugovor na sljedeće dvije sezone. Ako igrač zadrži ovakvu razinu igre nemam problem s tim da igra te da ode na kraju sezone. Moramo ići na proljeće na rezultat.”

“Doveli smo dva igrača na posudbu i dvojicu na deficitarna mjesta. Mislim da je rano za pričati o sljedećoj sezoni jer se imamo za što boriti do kraja tekuće.”

“Moje je da pričam o prijelaznom ruku. Mislim da još nismo u maksimalnoj snazi, s obzirom da imamo ozlijeđenih igrača. To će biti teška utakmica protiv Dinama, nadam se dobrom rezultetu.”

“Tičinović će igrati ono što trener odluči. Izgubili smo Pešića, Šehića, Jandreka, krilne igrače. On može igrati desnog beka kao Juranović, a Tudor se može vratiti na krilo. No, o svemu tome će trener odlučiti.”

“Ja sam doveo Pešića i Šehića i doveo bi ih opet da vratim vrijeme. Pešić igra dobro i pokazuje se u Dinamu Bukurešt, a Šehić je u tri pripremne utakmice za Rudar Velenje zabio četiri gola. Nekad igrači trebaju drugačiju atmosferu da bi se iskazali.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.