Branco: “Nije ovo Football Manager, ne bismo dobili puno novaca da smo čekali lipanj“

Branco: “Nije ovo Football Manager, ne bismo dobili puno novaca da smo čekali lipanj“

Sportski direktor Hajduka pojasnio je zašto je pustio Ohandzu u Kinu.

Većinu ljudi iznenadio je transfer Francka Ohandze, ponajboljeg igrača Hajduka, u redove kineskog Shenzena. Splićani su za njega dobili nešto više od milijun eura, no podijeljene su reakcije oko toga je li Hajduk zbilja zaradio njegovom prodajom.

“Zadnji transfer kojeg smo planirali za ovaj prijelazni rok bio je dovođenje Marija Tičinovića, no činjenica je da se kinesko tržište zatvara tek 28. veljače i da oni vole kupovati u zadnjim danima. Tako je bilo i u slučaju Ohandze, iako smo odbili prve dvije ponude, kad je došla i treća natjerala nas je da razmotrimo sve prednosti i nedostatke prodaje“, izjavio je sportski direktor Bilih Mario Branco.

“Vjerujem da smo u posljednji 21 mjesec pokazali da djelujemo profesionalno i racionalno i nismo htjeli ugroziti priliku za veliki prihod. Donio sam ovu odluku jer je ispravna i tko god bude sportski direktor na ljeto imat će na raspolaganju resurse koje nisam imao kad sam došao u klub. Od rezultata ne odustajemo, no kad bi bili sebični ne bismo mogli prodati Ohandzu, kao ni Vlašića ili Ercega“, nastavio je Branco pa zaključio:

“Ovo nije Football Manager nego stvarnost i postoji jako puno informacija temeljem kojih se donose odluke. Moja je obveza donositi teške odluke jer sam za to plaćen. Kao i lani, ove sezone smo bili na rubu potpisivanja novog ugovora i da ova ponuda nije došla, to bi se i dogodilo. Na kraju krajeva, imao je ugovor do lipnja pa bi jako teško na europskom tržištu dobili bolju ponudu od ove“.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.