Branko Cikatić kreće u nove ‘borbe’

Branko Cikatić kreće u nove ‘borbe’

Bivši hrvatski kickboksač i prvi pobjednik K-1 Grand Prix turnira u Japanu Branko Cikatić nam se javio sa zamolbom da prenesemo njegov komentar uslijed suspenzije od strane Hrvatskog saveza tajlandskog boksa, kojeg je sam osnovao, a njegov Facebook status prenosimo u cijelosti.

“Pozdrav mojim prijateljima i vjernim fanovima. Želim vas upozoriti na sramotnu situaciju koja se trenutno odvija u Hrvatskom savezu tajlandskog boksa.

Nažalost još jednom u svom životu sam součen sa namještanjima, lažima i privatnim interesima koji narušavaju moju reputaciju, te zdravlje mene i moje familije. Iste sam pobjeđivao pravno i sudski u prošlosti, iste ću pobjediti i u budućnosti. Lažnom sjednicom upravnog odbora i dopisom 11.08.2017. sam “suspendiran” iz vlastitog saveza kojeg sam ja osnovao i doveo na svjetski level zahvaljujući svojim sportskim i poslovnim uspjesima.

IFMA svjetska federacija u Bangkoku je obavještena o ovom sramotnom pokušaju aktualne tajnice Tomislave Akrap, predsjednika saveza Stipana Jurišića i pojedinaca iz upravnog odbora na čelu sa Emilom Zorajom koji svim silama mene žele izbaciti iz saveza. Savez kao savez je suspendiran dok IFMA ne pošalje službeni dopis iz Bangkoka kroz idućih par dana. Ja sam osnivač i aktualni potpresjednik saveza, član upravnog odbora, glavna i jedina osoba postavljena od IFMA saveza i odgovaram HOO-u u Zagrebu. Ova ponavljam sramotna i lažna odluka suspenzije se planira provesti u prijedlog otkaza meni na sve funkcije u vlastitom savezu na idućoj skupštini.

Nova skupština će se održati  početkom rujna u Zagrebu, daleko od očiju javnosti da se još jednom mogu lažirati odluke i koristiti statut saveza za svoje privatne ciljeve. Slavni savez koji je osnovan nakon Domovinskog rata se još jednom součava sa privatnim interesima i organiziranom pljačkom koja je postala normalna pojava u našoj sredini.

Tajlandski boks je na korak do Olimpijade i oni žele to sada preuzeti sve; pogotovo financije za privatni interes, a mene iz vlastitog saveza uklonit i poniziti. Dosta što su mene sistematski u prošlosti uništavali komunističkim metodama i stavljali me u zatvor nevinog, sad mi narušavaju zdravlje familije i bližih suradnika koji se danonoćno bore sa ovim izazovima.

Muaythai će uskoro biti dio službenog natjecanja Olimpijade jer je priznati olimpijski sport i nažalost to kao šta vidimo donosi nove izazove i probleme. Europsko prvenstvo u Splitu 2016. je bilo uspješno odrađeno i svi su se promovirali na račun mog imena i slavne reputacije u borilačkom sportu. Prvenstvo je nažalost ostavilo dugovanja zbog grada Splita i državnih institucija koje nisu uspjele osigurat sredstva za ovako važan događaj u Hrvatskoj. Slavni savez se pokušava pretvoriti u privatni interes, a to je nešto protiv čega se svjetska federacija IFMA i Muaythai bore svim silama.

Tužna je činjenica da mi se grad Split na konferenciji prošle godine zahvaljivao na dovođenju prvenstva u Hrvatsku i to uvodnu riječ je imao Hrvoje Akrap, pročelnik sporta za grad Split sa: “Zahvaljujem se Savezu što je ovo natjecanje doveo u Split, u idealno tempiranom terminu kada je gotovo turistička sezona i kada imamo odlične smještajne kapacitete. Borilački sportovi imaju dugu tradiciju kod nas i ovo je prilika za još jednu promociju koja će Splitu učvrstiti poziciju na sportskoj karti svijeta.”

– Ime Branka Cikatića u svijetu borilačkih sportova otvara mnoga vrata. Stoga nije niti čudno da je ponuda Splita bila uvjerljivija od Pariza i Bukurešta. Više u članku

http://www.slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/clanak/id/310705/cikatic-velika-je-zelja-federacije-bila-da-split-organizira-ovo-natjecanje

Kako mi se zahvaljivate godinu dana poslije istog? Na način da me se izbacuje iz saveza kojeg sam stvorio svojim krvavim radom i uspjesima?”

Stavovi izneseni u ovom komentaru su osobni stavovi autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Hrvatska reprezentacija, te ukoliko postoje reakcije sa strane prozvanih osoba i Saveza rado ćemo ih objaviti, a sve u svrhu boljitka navedenog sporta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.