Branko Cikatić se vratio kući u Solin iz zagrebačke bolnice

Branko Cikatić se vratio kući u Solin iz zagrebačke bolnice

Osvajač K-1 Grand Prix-a iz 1993. godine nakon teškog zdravstvenog stanja prebačen je doma u Solin na kućnu njegu

“Hrvatski tigar” Branko Cikatić nakon  borbe sa teškom bolešću vratio se kući u svoj rodni Solin. Poznati kickboxer sa kraja 80-ih i 90-ih prošle je godine hospitaliziran zbog plućne embolije u KBC Split. U Splitu se zarazio bakterijom te dobio sepsu gdje se borio za život. Kasnije je prebačen u bolnicu u Knin, ali zbog visoke temperature nije se moglo krenuti sa potrebnom rehabilitacijom. Tokom liječenja ustanovljeno je da boluje i od Parkinsonove bolesti.

Želeći pomoći svome ocu osamnaestogodišnja kćer Lucija pokreće akciju putem interneta za pomoć u skupljanju sredstava za rehabilitaciju. Nakon toga pomoć u prebacivanju Branka u zagrebačku bolnicu Sveti Duh inicirali su poznati vaterpolist Dubravko Šimec i Stojko Vranković (predsjednik HKS-a). Branko je trenutno na kućnoj njezi. Njegova supruga  Ivana Davidovski Cikatić za Slobodnu Dalmaciju izjavila je :

 „ Branko još nije pokretan. Leži. Pri svijesti je i komunicira. Hranim ga na sondu i na usta. Mora dobiti malo kilograma. Još uvijek ima rane od ležanja, ali puno manje jer mu je u Zagrebu jedan prijatelj rane tretirao s posebnim aparatom. Puni smo snage da radi fizioterapiju i da ga dignemo do stanja da može sjediti. Bila bih sretna da sjedi. Sretan je što je kod kuće. Kad počne pričati odmah počne i plakati.”

Podsjetimo, Brankom je krajem 80-ih i 90-ih  osvajao brojne titule prvaka u tajlandskom boxu i kick boxingu, a 1989. godine njemački Karate Budo Magazine proglasio ga je najpopularnijim borcem na svijetu dodijelivši mu Zlatnu rukavicu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.