Brbić optužuje: “Caktaš je jedan od razloga smjene Nike Kovača”

Brbić optužuje: “Caktaš je jedan od razloga smjene Nike Kovača”

Marin Brbić opet je uputio oštru kritiku vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza...

Ne stišavaju se reakcije nakon imenovanja Ante Čačića na funkciju izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Novi strateg Kockastih u javnosti ima tek minimalnu potporu. Predsjednik Hajduka Marin Brbić je izjavio za Slobodnu Dalmaciju: “Očito su s novim izbornikom stigla i nova pravila. Ne postoje nogometni razlozi za nepozivanje Mije Caktaša, no Čačić je očito birao po kriterijima koji nisu povezani s formom igrača. Ili netko možda misli da je Caktaš bio loš protiv Dinama?”

Jasno, posljednja rečenica bila je sarkazam jer je Caktaš imao tri žuta kartona. Nastavio je u oštrom tonu: “Mi u Hajduku pretpostavljamo da je poziv Caktašu jedan od razloga smjene Nike Kovača jer očito nije normalno da netko iz Hajduka bude pozvan u reprezentaciju. Već prvim popisom je novi Mamićev izbornik pokazao kakav će imati odnos prema našem klubu. No, znamo da onaj koji vuče sve konce hrvatskog nogometa postavlja kriterije za izbor igrača u svim reprezentacijama. Andrija Balić i Nikola Vlašić su najveći talenti. Zar je normalno da se njih zove u mladu reprezentaciju samo zato da popune broj? Balića se koristi za igranje lijevog beka na treningu, dok je Vlašić taktička zamjena za posljednjih pet minuta. Tako se samo maskira činjenica da igrač Hajduk ne može igrati niti za U-21 reprezentaciju. Pa Zelenika je išao na Svjetsko prvenstvo umjesto Kalinića, a bio je pričuvni vratar Lokomotive.”

Zaključio je: “Pa tko ima pravo ukrasti hrvatsku reprezentaciju? Ona nije vlasništvo Šukera, Mamića ili bilo kojeg pojedinca.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.