Briljantan nastup mladog boksačkog talenta: Veočić pokorio konkurenciju!

Briljantan nastup mladog boksačkog talenta: Veočić pokorio konkurenciju!

Veočić osvojio srebro na Europskom juniorskom prvenstvu.

O mladom hrvatskom boksaču Gabrijelu Veočiću više od riječi govore njegovi vrhunski nastupi na natjecanjima. Zapravo, gdje god da je nastupio, gotovo sa svakog se prvenstva u svojoj uzrastnoj kategoriji, pogotovo ovoj trenutnoj (juniorskoj), vraćao sa sjajnim rezultatima.

16-godišnji Brođanin već godinama niže odlične rezultate koji su sve više značajniji, a kruna svega je srebro na Europskom juniorskom prvenstvu u boksu koje je održano u Bugarskoj.

Veočić je svoj briljantan sportski, pobjednički put na turnirima, nastavio i na onom nedavno održanom u Sarajevu. Svim je dosadašnjim uspjesima pridodao i taj najnoviji.

Dominantan, kakav je u tom sportu i od samih početaka, svoju je borbu protiv domaćeg predstavnika Sjenara okončao nokautom već u prvoj rundi.

Na toj se pobjedi Veočić nije zaustavio. Spreman za nove izazove, već slijedećeg dana, na drugom turniru u dva dana, u Osijeku, bio je bolji od boksača iz Koprivnice i to jednoglasnom odlukom sudaca.

Na Osijek Openu 2017., koji se održao već sljedećega dana, nastupio je i mlađi kadet Marko Karlović u kategoriji 41,5 kg koji je pobijedio Tea Vuletića iz BK Osijeka.

Sjajnom Veočiću, kao pobjedniku i sarajevskog i osječkog turnira pripalo je priznanje za najboljeg boksača turnira, a to je uspio izvesti u samo dva dana.

Nepobjedivi Veočić primjer je svim mladim sportašima kako, kada nešto voliš i želiš to postići svojim radom, ništa nije nemoguće.

Inače, talentirani Brođanin u jakoj je konkurenciji, na ovogodišnjem je državnom prvenstvu u Zadru gdje se natjecalo 200 boksača, zaslužio nagradu za najboljeg boksača prvenstva.

Za sva ta velika priznanja ostvarena u samo jednoj godini posebno zahvalan može biti trenerskoj ustrajnosti i vještini oca Pere Veočića. Sve te nagrade veliko su priznanje ne samo Boksačkom klubu Brod nego i gradu Slavonskom Brodu, kao i doprinos cjelokupnom hrvatskom sportu. 

Veočića, hrvatskog reprezentativca već punih pet godina, očekuju i velika međunarodna natjecanja. Tako već u ožujku 2018. očekuje ga nastup i borba za medalje na prvenstvu Hrvatske, potom slijede Europsko i Svjetsko prvenstvo i Olimpijada mladih. Njegove su želje da na svim tim natjecanjima osvoji što više medalja i pridoda ih i već sada bogatoj kolekciji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.