Bronca Lucije Zaninović u Bakuu

Bronca Lucije Zaninović u Bakuu

Lucija Zaninović osvojila je brončanu medalju na Europskim igrama...

Na Europskim igrama u Bakuu Lucija Zaninović osvojila je broncu i 14.4 boda na olimpijskoj ljestvici, te će i dalje ostati vodeća u poretku za nastup u Rio de Janeiru iduće godine. Na ovom natjecanju je iznimno snažna konkurencija jer su dvije kategorije spojena u jednu, a nastupiti je moglo 14 najboljih s olimpijske ljestvice, predstavnik domaćina i jedan natjecatelj s pozivnicom. Zaninović se natjecala u kategoriji do 49 kilograma, u kojoj su bez medalje ostale Briggitta Yaguea, Španjolka sa 15 medalja na velikim natjecanjima, kao i drugoplasirana na svjetskoj rang listi Francuskinja Yasmine Aziez.

Lucija ima 322 boda na olimpijskoj ljestvici, a drugoplasirana Aziez zaostaje nevjerojatnih 97 bodova. Na Olimpijskim igrama će nastupiti šest najboljih, a u odnosu na sedmo mjesto naša natjecateljica ima 143 boda prednosti. U prvom kolu je Zaninović s ekspresnih 14:2 svladala Slovakinju Pavkovu. U četvrtfinalu je poražena od Srpkinje Tijane Bogdanović 2:1. No, ipak je uspjela izboriti repasaž. U prvoj je borbi sa 7:3 bila bolja od Belgijke Indre Craen, a potom je s uvjerljivih 9:1 pobijedila Ivett Gondu iz Mađarske.

Ovo je sedma medalja u karijeri Lucije Zaninović na velikim natjecanjima. Ima tri zlata s Europskih prvenstava, a bronce je još osvojila na Svjetskom prvenstvu, Olimpijskim igrama i Svjetskom kupu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.