Bronca u bacanju koplja za Hrvatsku na Svjetskom atletskom prvenstvu osoba sa Downovim Sindromom

Bronca u bacanju koplja za Hrvatsku na Svjetskom atletskom prvenstvu osoba sa Downovim Sindromom

Hrvatski predstavnici su na Svjetskom atletskom prvenstvu osoba s Downovim sindromom ostvarili odlične rezultate.

Svjetsko atletsko prvenstvo osoba s Downovim sindromom održava se na Madeiri od 1. do 8. listopada. Na portugalski otok otputovala je i naša ekipa iz Zadra koja nam se javila s odličnim rezultatima. Natjecatelji koji  predstavljaju Hrvatsku i Zadar na Madeiri su Filip Kulonja, Kristofor Rašin i Ivica Vidulić.

Filip Kulonja iz Dobropoljane ušao je u finale na 100 metara i rezultatom 14,46 zauzeo ukupno 6. mjesto, dok se u triatlonu ukupno plasirao kao osmi. Ivica Vidulić iz Žmana u triatlonu je završio na 12. mjestu, a Kristofor Rašin završio je četrnaesti.

Ivica Vidulić natjecao se i u disciplini bacanja koplja te je postigao izvrstan rezultat! Rezultatom 20,76 završio je na trećemu mjestu te nam u Hrvatsku dolazi svjetska bronca!

Uoči Prvenstva, trenerica Martina Sladić za naš je portal rekla kako im je ovo prvo veliko natjecanje. “Jako smo uzbuđeni, sretni i ponosni, ali mislim da nitko od nas još nije svjestan koliko je ovo veliko za ovu djecu, za njihove roditelje, za drugu djecu sa Down Sindromom u Hrvatskoj”,izjavila je.

Svim hrvatskim predstavnicima od srca čestitamo i sigurni smo da je ovo tek početak osvajanja medalja na velikim natjecanjima!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.