Brončana Sanja Jovanović na Europskom prvenstvu!

Brončana Sanja Jovanović na Europskom prvenstvu!

Uz odličnu Sanju koja je uzela broncu na 50 metara leđnim stilom, Mario Todorović je plivao u finalu na 50 metara leptir.

Odlične vijesti stigle su u subotu iz izraelske Netanyje gdje se održava Europsko prvenstvo u 25-metarskim bazenima. Naime, najbolja hrvatska plivačica Sanja Jovanović osvojila je brončano odličje u disciplini 50 metara leđno s rezultatom 26.45.

Aktualna europska rekorda iz Istanbula 2009. godine je u kvalifikacijama zauzela skromno 11. mjesto s rezultatom 27.41, dok je u polufinalu pokazala punu raskoš svoga talenta ostvarivši prvo vrijeme (26.60).

Ipak, u finalu se Sanja morala zadovoljiti brončanom medaljom za koju je isplivala vrijeme 26.45, dok je prvo mjesto i petu zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Netanyji osvojila mađarska predstavnica Katinka Hosszu (26.13), a ispred Sanje se smjestila i Poljakinja Aleksandra Urbanczyk (26.27).

Za odličan dan hrvatskog plivanja u Izraelu se pobrinuo Mario Todorović koji je ostvario osmo mjesto u finalu utrke na 50 metara leptirovim stilom. Nakon 11. mjesta u kvalifikacijama i osmog u polufinalu, Todorović je bio jedini plivač koji je u finalu išao iznad 23 sekundi, točnije 23.16. Zlato je osvojio ukrajinski plivač Andrij Govorov (22.36).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.