Bruno Bošnjak na Svjetskom kupu u Kanadi

Bruno Bošnjak na Svjetskom kupu u Kanadi

Bošnjak će se natjecati u Banked slalomu i Snowboard crossu.

Bruno Bošnjak, prvi hrvatski paraolimpijac u zimskim sportovima, koji je u PjongČangu osvojio prvu hrvatsku medalju brončanog sjaja otputovao je u kanadski Big White na natjecanja Sjevernoameričkog kupa koja se održavaju 30. i 31. siječnja te Svjetskog kupa od 04. do 07. veljače gdje će se nadmetati u Banked slalomu i Snowboard Crossu.

Prema riječima Bruninog trenera, Stipe Tomljanovića: „Kako se banked slalom u Big Whiteu vozi u dugačkom half-pipe kanalu, poučeni iskustvom od prošle godine očekujemo teške uvjete, ali i Brunine vožnje na razini početka sezone“. Naglasio je Tomljanović te dodao: „U Snowboard Crossu očekujemo dobrar plasman u kvalifikacijama te ulazak u četvrtfinale. Želja nam je konačni ulazak u polufinale Crossa te popravak trenutne pozicije. Ovo nam je odlična priprema za Svjetsko prvenstvo koje se održava u finskom Pyhu od 26. do 31. ožujka“, zaključio je Tomljanović.

Nakon nadmetanja u studenom i prosincu prošle godine koja su održana u Dubaiu, Landgraafu i Pyhu, Bošnjak trenutno na svjetskoj rang listi zauzima u Snowboard Crossu šesto mjesto s osvojenih 450 bodova, a u Banked Slalomu je peti s ukupno 700 bodova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.