Bruno Bošnjak osvojio prvu medalju u povijesti za Hrvatsku na ZPOI

Bruno Bošnjak osvojio prvu medalju u povijesti za Hrvatsku na ZPOI

Hrvatska na ZPOI nastupa od 2002. godine.

Sedmog dana natjecanja na 12. zimskim paraolimpijskim igrama na stazama Alpine Centra Jeongseonga, Bruno Bošnjak ostvario je povijesni uspjeh Hrvatske na zimskim paraolimpijskim igrama osvojivši brončanu medalju u snowboardu ,discipline banked slaloma.

Bošnjak je u drugoj vožnji s vremenom od 54.08 sekundi osigurao broncu. Novi paraolimpijski pobjednik je Amerikanac Noah Elliott s vremenom od 51.90 sekundi, dok je srebro osvojio još jedan Amerikanac Mike Schultz s vremenom od 53.42 sekundi.

Bruno je odlično krenuo u prvoj vožnji, kada je zauzimao treće mjesto s vremenom od 57.23.

“Prva vožnja je bila dosta ok. Treći sam. Vidim da ima još dosta potencijala da ubrzam. Sada imam još manje pritiska s tim rezultatom prve vožnje. Staza je užasno ledena. Jučer je padala kiša, a noća je bio minus baš je led, led. Ali, nije mi tako bed iako sam par puta na stazi zaplesao.” – riječi su Brune nakon prve vožnje.

U drugoj vožnji Bruno je bio još brži. S vremenom 54.08 ostvario je drugo vrijeme natjecanja.

“U prvoj vožnji dobio sam samopouzdanje, više sam se posvetio liniji i gledao gdje mogu ubrzati. Ovog puta išao sam na sve ili ništa. Prošlo je. Dobro je bilo i vjerujem da bih mogao još malo poboljšati rezultat.”- prezadovoljan je bio Bošnjak nakon druge vožnje.

U poslijednjoj vožnji Bruno je opao, a Amerikanac Schultz ga je pretekao za 0.66 sekunda.

“Presretan sam što sam se upisao u povijest hrvatskih nastupa na zimskim paraolimpijskim igrama osvajanjem prvog odličja za moju domovinu. Ovaj uspijeh posvećujem prije svega svojim roditeljima, trenerima i svim onima koji su vjerovali u mene. Mislim da je ovo samo početak i vjerujem da mogu ostvariti još mnogo medalja u sportu koji mi tako mnogo znači.” – izjavio je Bošnjak neposredno po završetku natjecanja.

Čestitamo od srca Bruni na veličanstvenom uspjehu koji je napravio, kako za sebe, tako i za reprezentaciju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.