Bugarska zbog dopinga ostala bez dizača utega u Rio de Janeiru

Bugarska zbog dopinga ostala bez dizača utega u Rio de Janeiru

Bugarski dizači utega neće vidjeti Rio de Janeiro...

Posebna antidopinška politika koja se počela primjenjivati uoči Olimpijskih igara u Rio de Janeiru uzela je svoje prve žrtve. Međunarodna dizačka federacija (IWF) objavila je, naime, kako u Brazilu neće biti bugarskih dizača utega, kao ni pojedinih Rumunja uhvaćenih s prstima ‘u medu’.

Podsjetimo, na priprema za Europsko prvenstvo u Tbilsiju istražitelji su u trening kampu Bugarske ‘otkrili’ čak osam dizača utega pozitivnih na anabolični steroid stanozolol, a među njima su i tri sportašice, kao i tri europska prvaka – Demir Demirev, Ivan Markov i Ivaylo Filev.

Bugarski dizački savez već je jednom, prije šest godina, privremeno izgubio licencu zbog doping slučajeva, a ovoga se puta za ponovljene prekršaje isukalo najveće moguće sankcije. Potaknuto je to zasigurno i skandalima koji ovih tjedana potresaju atletiku te najave Svjetske antidopinške agencije o mogućoj suspenziji Ruske atletske federacije s olimpijske smotre.

“Zbog specijalne anti-doping politike za Rio iduće godine, Izvršni odbor IWF-a potvrđuje kako Bugarska neće sudjelovati na Olimpijskim igrama”, šturo je priopćeno iz redova Međunarodne dizačke federacije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.