Čačić: ”Kalinić neće igrati protiv Kosova, Modrićev odlazak iz reprezentacije nikad nije bio upitan”

Čačić: ”Kalinić neće igrati protiv Kosova, Modrićev odlazak iz reprezentacije nikad nije bio upitan”

Hrvatska nogometna reprezentacija danas se okupila za kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju protiv Kosova i Turske 02. i 05. rujna. Izbornik Ante Čačić na raspolaganju uoči važnih utakmica ima gotovo sve igrače na raspolaganju, a zbog ozljeda su otpali jedino Vedran Ćorluka i Tin Jedvaj.

”Prošle godine na početku kvalifikacija rekli smo da nam je cilj otići u Rusiju s prvog mjesta skupine. Nakon šest utakmica na kraju mogu reći samo da smo i dalje uspješni te da nam je to cilj. I dalje smo prvi uz najbolju gol-razliku, a na Islandu smo mogli završiti i bez pogodaka. I dalje imamo nekih poteškoća, no dovoljno snage i kvalitete te vjerujem da ćemo u idućih 45 dana napraviti sve ne bi li u idućim utakmicama opravdali kvalitetu”, izjavio je Čačić.

Vrlo interesantan odgovor dao je izbornik oko pozivanja Ivana Santinija u reprezentaciju:

”Imao sam jedan razgovor s Kalinićem gdje mi je poručio kako nije u najboljem stanju i da je tek prešao u novi klub. Nije imao kontinuitet treninga i stoga neće konkurirati za Kosovo. Santini s druge strani igra kontinuirano u francuskoj ligi i sigurno je time zaslužio mjesto u reprezentaciji”.

Također, trener Hrvatske osvrnuo se i na situaciju oko Luke Modrića i Darija Srne:

”Dosta se već pričalo i pisalo o tome. Luka je naš kapetan, najbolji vezni igrač Lige prvaka, dika i ponos hrvatskog roda! Na najvišem nivou iz utakmice u utakmicu prezentira našu domovinu i nikada mu nije palo na pamet ostaviti našu reprezentaciju. Sa Srnom sam bio u kontaktu, rekao sam mu da smo ostali bez Ćorluke i Jedvaja, a pošto ni Vrsaljko nije izgledao najbolje, odlučio sam da bi bilo dobro da je s nama”.

Na pitanje oko pucnjave na Zdravka Mamića izjavio je:

”To nije bio pucanj samo na njega, nego u sve nas, bez obzira radimo li u nogometu ili ne. Ako ulica uzima stvar u svoje ruke onda smo svi u banani. To nije problem samo hrvatskog nogometa, nego svih nas, cijelog društva”.

Za kraj se osvrnuo i na transfere vezane za našu reprezentaciju:

”Jako je važno da igrači budu sretni i zadovoljni u svojim klubovima, a čini mi se da samo jedan ili dva igrača mogu ostvariti neki potencijalni transfer. To nas može malo poremetiti, ali najvažnije je da igrač bude sretan. Ako on bude takav, onda ćemo svi biti u odličnom raspoloženju. Imao sam razgovor s Perišićem i rekao mi je da je zadovoljan u Interu i činjenicom kako ga trener cijeni. Pričao sam i s Kočvačićem i siguran sam da će ostati u Realu, zaključio je naš izbornik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.