Čačić: “Nemam ništa protiv toga da budem Mamićev čovjek”

Čačić: “Nemam ništa protiv toga da budem Mamićev čovjek”

Ante Čačić kazao je kako mu ne smeta "biti Mamićev čovjek"...

Hrvatski izbornik Ante Čačić gostovao je u emisiji ‘Istinom do gola’ Zdravka Reića, a otkrio je tom prigodom i što se točno događalo prilikom njegova imenovanja na klupu kockastih.

“Znao sam da ću biti izbornik. Nakon svega, moj se izbor nije mogao izbjeći”, iskreno će Čačić. “Kakvu su to karijeru imali Ivić, Mourinho i mnogi drugi? Sljedeće godine proslavit ću tridestu obljetnicu rada, a nema našega trenera koji je prošao sve što i ja.”

Uskakanje u cipele Nike Kovača teklo je ovako: “Nekoliko dana prije sastanka Izvršnog odbora Zdravko Mamić kazao mi je kako ću postati izbornik. Nako njega, isto je ponovio i Šuker. Nemam ništa protiv toga da budem ‘Mamićev čovjek’. On je za Dinamo i hrvatski nogomet učinio mnogo dobroga i ima velike zasluge.”

Pričalo se i o ‘instaliranju’ Josipa Šimunića u stručni stožer. Je li taj potez bio nametnut ili ne? “Joe je sjajan čovjek s vrhunskom karijerom. Odslužio je kaznu zbog onoga što je učinio, krenuo je u trenersku školu i igrači ga poštuju. On je vezivno tkivo između reprezentativaca i stožera”, prokomentirao je Čačić.

Mnogi su hrvatski navijači, ali i poduzetnici, odlučili bojkotirati reprezentaciju nakon što ju je preuzeo Čačić, pravdavši se kako “ne žele podržavati Mamićevu repku”. “S bojkotom se pretjeruje. Naša televizija, koja prenosi utakmice reprezentacije, emitira prilog iz kafića u kojemu se reprezentacija bojkotira. Je li to normalno?”, zapitao se.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.