"Jedino ako promijeni način razmišljanja za Lovrena bi moglo biti mjesta... U budućnosti"

Čačić odlučio, Lovren ne ide na Euro

Čačić odlučio, Lovren ne ide na Euro

Izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić prošlog je vikenda u Liverpoolu razgovarao s Dejanom Lovrenom, a danas na stranicama Hrvatskog nogometnog saveza obznanio svoju odluku o stoperu koji mu je (nakon zagrijavanja i neigranja na utakmici u Budimpešti) javno postavio ultimatum, “Ili igram, ili ne idem na Euro”.

Razgovarali smo iskreno i otvoreno o njegovom statusu u reprezentaciji, utakmici u Mađarskoj, pa i o intervjuu u kojem je izrazio svoje nezadovoljstvo i postavio određene ultimatume – rekao je izbornik.

Razumijem interes medija no gentlemanski je da ti pojedinačni razgovori ostanu između nas, bez iznošenja u javnost. Pri inauguraciji na izborničku rekao sam da je hrvatska reprezentacija ispred svakog pojedinca i od tog stava neću odstupiti ni za koga. U hrvatskoj reprezentaciji nema mjesta ultimatumima, mora postojati respekt prema hrvatskom dresu, suigračima i izborniku. Time sam sve rekao.

Zaključno…

Pred Dejanom su najbolje nogometne godine. Igra dobro u Liverpoolu i želim mu da tako i nastavi. Nadam se da će zrelo prihvatiti ovu odluku i uvidjeti da se i najveći nogometaši prvenstveno stavljaju u službu kolektiva, a tek onda razmišljaju o sebi. Jedino je takav pristup prihvatljiv za hrvatskog reprezentativca i s takvim bi razmišljanjem za njega bilo mjesta među Vatrenima. U budućnosti – finiširao je svoju priču Čačić, bez prostora za špekulacije.

Lovrena neće zvati u reprezentaciju i neće ga voditi na Euro u Francusku. Poslije Europskog prvenstva mogu se otvoriti nova poglavlja. Naravno, ako Hrvatska na EP bude igrala i imala rezultate dostojne svojeg ugleda i kvalitete momčadi tj. – ako Čačić i dalje bude izbornik.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.