ČAČIĆ: “OVA HRVATSKA NEĆE USTUKNUTI BEZ OBZIRA NA PROTIVNIKA”

ČAČIĆ: “OVA HRVATSKA NEĆE USTUKNUTI BEZ OBZIRA NA PROTIVNIKA”

"Nismo kalkulirali, željeli smo biti prvi i uspjeli smo", riječi su izbornika.

Hrvatski izbornik Ante Čačić iznio je svoje dojmove nakon slavlja nad Španjolskom i prolaska u osminu finala Europskog prvenstva s prve pozicije u skupini.

“Hrvatska je ostvarila izrazito vrijedan rezultat, pobijedila je prvaka Europe, moćnu Španjolsku. No, kao što sam i najavljivao, ova Hrvatska neće ustuknuti bez obzira na protivnika. U svakoj će utakmici dati sebe, a nismo kalkulirali, željeli smo biti prvi i uspjeli smo. Posebno me veseli da je u sve tri utakmice momčad bila svoja, bila agresivna, igrala na gol više, a svega toga ne bi bilo da nismo osjetili silnu potporu ljudi u domovini i izvan nje”, izjavio je izbornik Ante Čačić poslije susreta.

“Nemamo pravo na uzmak niti za jedan milimetar sve dok smo na Europskom prvenstvu, moramo razveseliti hrvatskog čovjeka i hrvatski narod. Mogu otvoreno reći da je hrvatska reprezentacija jednaka domovini. Ovo je pravi primjer kako se voli domovina, kako se treba ponašati prema hrvatskom dresu i na koji način treba prezentirati svoju zemlju. To je činjenica, usprkos podmetanjima i raznim stvarima koje nemaju veze s ovim igračima”, dodao je.

U sastavu Hrvatske ovoga puta nije bilo ozlijeđenih Modrića i Mandžukića, kao ni Strinića, Vide i Brozovića kojima je prijetio drugi žuti karton.

“Vjerovao sam da ćemo moći i s petoricom novih igrača. Rekao sam već da nam je ova utakmica priprema za drugi krug, u koji sam želio ući sa što više raspoloženih igrača. Naši mladići opravdali su očekivanja i naravno da sam sretan, ali ovo je prva etapa. Dobili smo dodatno samopouzdanje, a želimo li biti prvaci moramo pobijediti sve. Tako da je prva sljedeća utakmica najvažnija i nadam se da će Modrić i Mandžukić biti spremni. Izbjegli smo kartone i svim raspoloživim snagama idemo dalje”, kaže Čačić.

“Španjolska nas je respektirala, zato je i ušla u utakmicu u najboljoj postavi kako bi sačuvala prvo mjesto, vrlo odgovorno i mobilno, ali pitalo se i protivnika. Nije Španjolska bila loša, no naša pobjeda nije nezaslužena. Imali smo prilike, obranili smo kazneni udarac i nagrađeni smo potvrdom da smo zaista kvalitetni. Teško je razmišljati koji je ždrijeb bolji, makar je važan. Uvjetno rečeno smo na lakšem putu, no ništa nam to neće značiti ako budemo mislili da smo obavili posao”, zaključio je izbornik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.