Čačić uoči ždrijeba: “Nitko se neće veseliti Hrvatskoj”

Čačić uoči ždrijeba: “Nitko se neće veseliti Hrvatskoj”

U subotu je na rasporedu ždrijeb Eura 2016...

Ante Čačić i Davor Šuker predstavljat će Hrvatsku na ždrijebu Europskog prvenstva koje će danas u 18 sati otpočeti u Parizu, a na kojem su kockasti smješteni u drugu jakosnu skupinu zajedno s Rusijom, Švicarskom, Italijom, Austrijom i Ukrajinom.

“Važno je da smo ovdje i sutra ćemo biti ‘u šeširu’. Nitko se neće veseliti ako dobije Hrvatsku u svojoj skupini, a jedva čekam završetak ždrijeba kako bismo se mogli usredotočiti na kompletnu pripremu za suparnike u našoj skupini te početi živjeti Europsko prvenstvo”, kazao je izbornik pred kamerama HRT-a.

Hrvatska u Francuskoj ponovno puno očekuje: “Vjerujem, i siguran sam, da ćemo biti na razini na kojoj smo bili i u samoj završnici kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo. I utakmica protiv Rusije pokazala je da imamo zavidan fond kvalitetnih igrača, koji igraju u ozbiljnim ligama, tako da ne bismo trebali strepjeti od bilo koje skupine.”

Koga bi Čačić volio vidjeti kao prvog suparnika kockastima? “Sigurno ne bih volio biti u skupini s domaćinima, a ako treba odabrati nekoga iz prve jakosne grupe bio bi to Portugal. Moramo biti oprezni i respektirati svakoga, jer autasajdera nema. Euro nije samo igranje nogometa, ovo je prigoda da Hrvatska bude Hrvatska u Francuskoj. I za one koji ne igraju, za one koji su reprezentaciju. Reprezentacija mora osjećati kako je ambasador Hrvatske”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.