Čak četiri BIH izbornika vodit će reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Čak četiri BIH izbornika vodit će reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Bosna i Hercegovina izvorište je izvrsnih nogometnih stručnjaka.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno nema izbornika i nije se uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., međutim zato četiri izbornika iz BIH će voditi svoje reprezentacije u Rusiji. Na svjetskom prvenstvu sljedeće godine nastupit će Zlatko Dalić kao izbornik Hrvatske, Vahid Halilhodžić kao izbornik Japana, Vladimir Petković kao izbornik Švicarske i Mladen Krstajić kao izbornik Srbije.

Zlatko Dalić je rođeni Livnjak. Tijekom igračke karijere igrao je za Hajduk, Budućnost, Velež i Varteks. Kao trener je vodio Rijeku, Slaven Belupo, Dinamo iz Tirane i brojne klubove na Bliskom istoku. Vahid Halilhodžić je iz Jablanice. Igrao je za Velež, Nantes i PSG, Kao trener vodio je elitne klubove poput Lillea, Rennesa, PSG-a, Dinama ali i reprezentacije Obale Bjelokosti i Alžira. Vladimir Petković je iz Sarajeva, a kao igrač igrao je za Sarajevo i druge klubove. Kao trener vodio je Young Boyse, Sion i Lazio. Mladen Krstajić je rođeni Zeničanin. Igrao je za Partizan, Werder, Schalke. Kao trener bio je pomoćnik srbijanskog izbornika Slavoljuba Muslina.

Jedina država koja će imati više izbornika na prvenstvu od BIH je Argentina koja će imati čak pet svojih trenera. Kolumbija će imati dva izbornika kao i Njemačka, Francuska i Španjolska.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.