foto: nk-slaven-belupo.hr

Čanadžija se vratio u Slaven Belupo

Čanadžija se vratio u Slaven Belupo

Čanadžija je 2014. došao iz Koprivnice u Rijeku za 350.000 eura.

Kako se već danima piše, Ivan Tomečak postao je novi igrač Rijeke kojoj se vratio nakon tri i pol godine. No to se očekivalo i najavljivalo, ali Rijeci se dogodio i jedan izlazni transfer kojeg nitko nije najavio, a opet… Nikog nije iznenadio: Dario Čanađija više ne trenira na Rujevici, vratio se u Slaven Belupo!

Po dolasku u Koprivnicu Čanađija je za Belupovu internet stranicu rekao:

“Presretan sam što sam ponovno doma. Moja karijera je počela sa Slaven Belupom, počela je na ovom stadionu i sigurno je da me za ovaj klub i grad veže posebna emocija. Zahvalio bih se direktoru Šimunoviću na ukazanom povjerenju, a ja se nadam da ću se njemu i svima u klubu odužiti dobrim igrama. Svjestan sam da rezultatski trenutno nije bajna situacija, ali vidio sam kroz utakmice, posebno na onoj prije tjedan dana da imamo kvalitetnu ekipu koja ne zaslužuje trenutno mjesto na ljestvici već puno više. Uvjeren sam da ćemo već od subote krenuti s pobjedama i tako prekinuti ovaj niz remija. Nadam se da će nas Koprivničanci u što većem broju dolaziti bodriti.”

Čanađija je tijekom zimske pauze javno istaknuo da želi otići jer nije zadovoljan minutažom koju dobiva nakon odlaska Matjaža Keka s Rijekine klupe tj. dolaska Igora Bišćana na čelo struke.

Bišćan je posegnuo za parom zadnjih veznih koji su jači na lopti, Pavičićem i Lončarom, Čanađija je postao igrač s klupe, a to nijednom 25-godišnjaku ne može biti dio ambicije. Mnoge je začudio trenerov potez jer Bišćan i Čanađija su zajedno u ljubljanskoj Olimpiji nedavno osvojili duplu krunu.

No u nogometu starih zasluga gotovo da i nema, Rijeka je u zimskom prijelaznom roku dovela veznjaka Tibora Halilovića, u rotaciji je i Luka Capan tako da je Čanađija napravio ono što je na neki način sam najavio.

Da apsurd bude veći, vrijedni veznjak iz Rijeke odlazi nakon što je (i to na ‘desetki’) odigrao obje proljetne utakmice no svjestan je kako su ga u startnu postavu gurnule okolnosti (ozljede, kartoni, prilagodba prinova…), a ne status u bijeloj svlačionici.

Na Rujevici je radio u skladu sa svojom naravi: pošteno, vrijedno i bez zadrške. Odlazak je vjerojatno najbolji rasplet, i za Čanađiju i za Rijeku.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.