Carolina Kostner: Hvala Zagrebu što mi je pomogao da se vratim!

Carolina Kostner: Hvala Zagrebu što mi je pomogao da se vratim!

Sjajna talijanska klizačica, bivša svjetska i peterostruka europska prvakinja, Carolina Kostner nakon četiri godine ponovo je osvojila Zlatnu piruetu.

“Velika je čast za mene biti ovdje. Hvala Zagrebu što mi je pomogao da se vratim i da još jednom doživim ovako sjajno iskustvo”, oduševljena je bila lijepa Talijanka nakon što se sa 196,23 boda vratila natjecateljskom klizanju u kojem je nije bilo gotovo tri godine.

“Nadam se da svojim prisustvom mogu pomoći hrvatskoj djeci, pokazati im da se i nakon što padneš, ponovo možeš podići. Da nikad ne smiješ izgubiti hrabrost da radiš što voliš ili barem pokušaš. Jer, nikada nećeš znati što možeš ako nisi pokušao. To nije lak put, ali dugoročno ti daje najviše. Zagreb je pun odlične energije, bilo bi sjajno opet biti ovdje i na vašem velikom 50. rođendanu. U svakom slučaju, želim ovom natjecanju puno uspjeha”, poručila je Kostner.

Sa 192,03 boda srebro je osvojila prošlogodišnja svjetska i europska prvakinja, Ruskinja Jelizaveta Tuktamiševa, dok je brončana njezina sunarodnjakinja Alena Leonova (191,39).

Današnji posljednji dan 49. Piruete počinje u 12 sati s finalnim programima sportskih parova u kojem će se boriti i naši reprezentativci Lana Petranović i Antonio Souza Kordejru, a od 15 sati na programu je slobodni program klizača gdje će nastupiti i naš Nicholas Vrdoljak. Piruetu će od 20 sati zatvoriti spektakularna Revija pobjednika.

(foto: Caroline Kostner)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.