Cedevita predstavila Henryja Walkera

Cedevita predstavila Henryja Walkera

Bivši NBA igrač službeno je predstavljen u Cedeviti...

Hrvatski prvak predstavio je javnosti najzvučnije svoje ovosezonsko pojačanje – bivšeg NBA igrača Henryja Walkera koji je s Cedevitom potpisao ugovor do kraja sezone.

“Ostali smo bez Tomislava Zubčića, ozlijedio se Žorić i morali smo se pojačati. Tražli smo igrača koji može pokriti pozicije tri i četiri, a Henry je odgovarao tom opisu. Drago mi je što je došao, sa svojim kvalitetama pomoći će ekipi da u budućnosti izgleda još bolje. No, treba imati strpljenja s njegovom prilagodbom. Prvi put dolazi u Europu i trebat će mu vremena da se fizički prilagodi te podigne na razinu na kojoj je ostatak ekipe”, prokomentirao je trener Veljko Mršić.

Walker je pak u svom prvom obraćanju hrvatskim medijima kazao sljedeće: “Igrao sam ekshibicijsku utakmicu u Italiji, no to je moj prvi doticaj s europskom košarkom. Zasad je sve uzbudljivo. Upoznajem svoje nove suigrače i pokušavam se uklopiti. Otprije poznajem Jacoba Pullena, on mi je kao brat, zajedno smo igrali na Kansas Stateu… Gledao sam i Jamesa Whitea dok je nastupao za Cincinnati. On je igrao u mnogo liga i sigurno da mogu mnogo naučiti iz njegovog iskustva, međutim iskreno da vam kažem – nisam toliko visok kao što piše u medijima, no jak sam i brz. Igram čvrsto i mislim da mi to ne bi trebalo predstavljati veliki problem.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.