Čeferin priznao: ”Europsko prvenstvo 2020. godine stvara nam velike probleme!”

Čeferin priznao: ”Europsko prvenstvo 2020. godine stvara nam velike probleme!”

Aleksander Čeferin, dao je kratak komentar o organizaciji Europskog nogometnog prvenstva 2020-te.

Predsjednik krovne europske nogometne organizacije Uefe, Aleksander Čeferin, dao je kratak komentar o organizaciji Europskog nogometnog prvenstva za ugledni njemački list Kicker.

Slovenac nije krio svoje razočarenje trenutnim stanjem i infrastrukturom stadiona, ali i samih gradova domaćina: ”Nisam zadovoljan trenutnim stanjem. Svakako je to prekrasna ideja koja simbolizira jedinstvenu Europu, ali u budućnosti ovaj model natjecanja nećemo koristiti, barem ne dok sam ja predsjednik. Za nas koji promatramo organizaciju samog Eura 2020. godine diljem Europe to predstavlja ogromne probleme, a posebno smo nezadovoljni stanjem u Rumunjskoj i Azerbajdžanu.

Da podsjetimo, Europsko prvenstvo 2020. godine igrati će se u 13 zemalja, a do te ideje došao je bivši predsjednik Uefe Michel Platini. U prosincu 2012. godine tako je odlučeno da će se utakmice igrati u Azrebajdžanu, Belgiji, Danskoj, Engleskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Republici Irskoj, Italiji, Nizozemskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Škotskoj i Španjolskoj, a natjecanje će trajati u lipnju i srpnju 2020. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.