Nakon duže pauze - MTB Kup Istarske Županije,

Centrom Višnjana zavladali biciklisti

Centrom Višnjana zavladali biciklisti

Održano drugo kolo AXA kupa.

Staza koju su pripremili domaćini BK AXA ima svega pomalo za sve vozače, uz prolaze po uskim ulicama ima i dugih ravnih dionica. Skoro osamdesetak sudionika se tako našlo na startu u Višnjanu.

Kao po standardu utrka je podijeljena u dva dijela te tako čast da zagrije publiku su imali sudionici MTB Kid’s Kupa na kraćoj stazi, a nakon njih su nastupili oni malo stariji na dužoj stazi. Najmlađi sudionik Rene Carić u kategoriji U7 nastavlja svoj pobjednički niz. Luka Privrat (KBBXS Adrenalina) je pobjednik ispred klupskih kolega Jakova Unukića i Sebastijana Hajnca u kategoriji U9, dok u starijoj U11 prvo mjesto odnosi Leon Privrat (KBBXS Adrenalina) ispred Marka Turčića (BBK Grožnjan).

U drugoj utrci dana AXA kupa nastupio je veći broj sudionika, ali je ukupno najbrži bio Sandi Bažon ispred Luke Vodopivca i Dalibora Babića. Dalibor Babić (BK Buzet) bio je najbrži u kategoriji Master A, Relvis Glavić (BK Novigrad) u kategoriji Master B dok je Valter Kliba (KBBXS Adrenalina) bio brži od konkurencije u kategoriji Master C. U kategoriji Sport pobjedu je odnio Vedran Agatić, dok je Sandi Bažon (BBK Grožnjan) bio najbrži u kategoriji Elite/U23.

Karlo Brajković (BBK Grožnjan) završio je utrku kao najbolji junior, a Nikita Losinskiy (BBK MTB Istra Pazin) bio je najbolji mlađi junior. Kadet Deni Krnjus (BK Novigrad) bio je brži od konkurencije u svojoj kategoriji, dok je Dante Rosanda (BK Montes) pobjednik u mlađim Kadetima. Mladi Marcel Gladek (MBK Sport2.si) pobjednik je u kategorija početnika do 13 godina.

U ženskoj konkurenciji je Mia Duić (KBBXS Adrenalina) bila najbolja u kategoriji U15, dok je Danijela Žufić (BBK Grožnjan) u kategoriji žena bila najuspješnija.

Sljedeće kolo počinje već ovog vikenda u Kanegri.

Foto: Biciklistički Savez Istre

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.