ČERVAR: „Bit će to test toga kakvu poruku igrači šalju meni kao izborniku.“

ČERVAR: „Bit će to test toga kakvu poruku igrači šalju meni kao izborniku.“

Pred rukometašima hrvatske reprezentacije na rasporedu su nove pripreme u razdoblju od 22. do 29. listopada 2017. Uoči toga održana je konferencija za novinare na kojoj je izbornik Červar najavio pripreme i iskazao svoja očekivanja u nadolazećim pripremnim utakmicama s reprezentacijom Slovenije.

Izborni Červar za nadolazeće pripreme pozvao je sljedeće igrače: Ivan Stevanović – Kadetten Schaffhausen, Ivan Pešić – Meshkov Brest, Mirko Alilović – Telekom Veszprem Handball, Zlatko Horvat – PPD Zagreb, Ivan Čupić – Vardar, Manuel Štrlek – PGE Vive Kielce, Lovro Mihić – Orlen Wisla Plock, Marino Marić – MT Melsungen, Željko Musa – SC Magdeburg, Krešimir Kozina – Frisch Auf Göppingen, Igor Vori – PPD Zagreb, Jakov Gojun – Füchse Berlin, Marko Mamić – PGE Vive Kielce, Stipe Mandalinić – PPD Zagreb, Domagoj Duvnjak – THW Kiel, Igor Karačić – Vardar, Luka Cindrić – Vardar, Marko Kopljar – Füchse Berlin, Luka Stepančić – Paris-Saint Germain, Luka Šebetić – Tremblay En France Handball i Halil Jaganjac – Metalurg, no smatra da selekcijski krug još uvijek nije zatvoren i da može doći do promjena.

„Ovaj popis s 21 imenom su igrači koji su u ovom trenutku u uskom krugu reprezentativaca, ali selekcija nikada nije zatvoreni krug i uvijek može doći do promjena.“

Izbornik se osvrnuo i na nadolazeće utakmice s reprezentacijom Slovenije:

 „Dvije utakmice sa Slovenijom mogu biti indikator stanja. Te dvije utakmice za mene su iznimno važne da vidim do koje se to mjere igrači mogu potruditi da ispune moje, odnosno zajedničke zahtjeve. Bit će to test toga kakvu poruku igrači šalju meni kao izborniku i na što su spremni da ostvare svoje ciljeve. Naš je cilj da se borimo za visoki plasman i medalju, a to ne može svaki igrač. Za ostvariti takav veliki rezultat trebamo igrače koji se znaju nositi s pritiskom, oni koji su spremni odreći se svoje udobnosti i užitaka u korist svima. Moramo napraviti pravi tim i u tom smjeru ću od samog početka pokušati sa svojim suradnicima napraviti taktiku.“

Okupljanje reprezentacije na rasporedu je 22. listopada u 17 h ispred hotela Panorama u Zagrebu.

Prva utakmica na rasporedu je 26. listopada u 18 sati u Ljubljani i uzvratna utakmica 28.listopada u zagrebačkoj Areni u 20:15 sati.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.