Červarova uzdanica za HR: “Rad sa Šolom i Horvatom je kumovao mom pozivu”

Červarova uzdanica za HR: “Rad sa Šolom i Horvatom je kumovao mom pozivu”

Mladi ekonomist prijeti Čupićevoj i Horvatovoj prevlasti na desnom krilu Kauboja.

Desno krilo Rukometnog kluba Dubrave Ivan Vida treći je izbor Line Červara na desnom krilu ususret Europskom prvenstvu kojem je Hrvatska domaćin početkom sljedeće godine. Ispred njega su prekaljeni Zlatko Horvat te Ivan Čupić koji već dugi niz godina čine dinamični duo na desnoj strani Kauboja.

Vida već šestu godinu zaredom igra zapaženu ulogu u redovima prvoligaša Dubrave u kojoj su mu kao treneri rukometno znanje prenosili i Červarovi pomoćnici Vlado Šola te Hrvoje Horvat. S izbornikom se nakon službenog poziva još nije čuo, kao ni sa spomenutim dvojcem.

“Osim službenog maila u kojem piše da sam na popisu 28 rukometaša, nitko mi se još nije javio. Sigurno da je pomoglo to što u Dubravi surađujem sa Šolom, a prije sam radio s Horvatom koji su izbornikovi pomoćnici. Od njih sam puno naučio i sigurno da je i moj dosadašnji rad s njima kumovao pozivu u reprezentaciju”, kazao je za početak Vida čija rukometna karijera ne ide konvencionalnim putem.

Naime, 22-godišnjak iz Dubrave uz sve sportske obaveze redovno uspijeva ispuniti sve obrazovne obaveze na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje studira na petoj godini. U tome mu najviše pomaže obitelj, ali i blizina dvorane u kvartu od koje je udaljen nekoliko minuta.

“Nije mi teško prije svega zato jer sam upisao fakultet koji volim. Na svom putu moram naravno zahvaliti i svojoj obitelji koja je uvijek bila tu uz mene, a puno mi je naravno pomoglo i što se u blizini moje kuće nalazi dvorana. U danu imam puno vremena pa uspijem organizirati svoje obaveze na pravi način”, govori Vida kojega smo u vrijeme našeg razgovora zatekli u učenju.

Rukometom se počeo baviti na valu odličnih rezultata zlatne generacije koja je osvojila najsjajnija odličja na Svjetskom prvenstvu u Portugalu i Olimpijskim igrama u Ateni, a nedugo zatim na veliku scenu uplovili su i njegovi aktualni konkurentni za poziciju, kapetan PPD Zagreba Zlatko Horvat i heroj Vardara Ivan Čupić.

“Meni je čast što mogu biti s njima u istoj momčadi. Svi mi znamo kakva su rukometna imena Zlatko Horvat i Ivan Čupić i mislim da će oni vrhunski predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu. Za mene je, kao što sam više puta ponovio, velika nagrada biti na širem popisu reprezentativaca i nadam se da ću skupiti puno iskustva od ostalih reprezentativaca.”

Vida je to iskustvo skupljao kroz mlađe reprezentativne selekcije, a s jednom od njih (juniorskom) je na svjetskoj smotri za igrače do 19 godina 2013. u Mađarskoj osvojio srebrnu medalju. Izbornik Červar njegove je kvalitete na djelu mogao vidjeti u svibnju i lipnju na kontrolnim okupljanjima reprezentacije.

“Angažman svih igrača je već na tim okupljanjima bio maksimalan, a treninzi su bili jako visokog intenziteta. Atmosfera u momčadi je i tada bila odlična, a vjerujem da će tako biti i na sljedećem okupljanju.”

Kauboji će se okupiti već za devet dana, točnije 18. prosinca kada u Ivanić Gradu počinju pripreme za Europsko prvenstvo, a Vida je ponudio i svoja očekivanja od Europskog prvenstva na kojemu Hrvatska lovi prvo finale velikog natjecanja nakon 2010. godine i Eura u Austriji.

“Očekivanja nacije i medija su veliki, ali mislim da ova reprezentacija može doći do finalne utakmice u Zagrebu krajem siječnja”, zaključila je velika hrvatska nada.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.