Četvero hrvatskih paraolimpijaca na Svjetskom Kupu u streljaštvu u Al Ainu

Četvero hrvatskih paraolimpijaca na Svjetskom Kupu u streljaštvu u Al Ainu

Prvi puta natjecati će se u probnoj disciplini “Pistol mixed team”.

Hrvatska reprezentacija doputovala je u Ujedinjene Arapske Emirate gdje se u gradu Al Ainu od 16. do 23. veljače održava Svjetski kup u streljaštvu osoba s invaliditetom. Hrvatske boje brane Sanja Soldo i paraolimpijci Damir Bošnjak, Ivica Bratanović te Rudolf Petrović.

„Idemo, kao i na svako natjecanje, s vjerom da ćemo ostvariti svoje ponajbolje rezultate. S obzirom da je riječ o natjecanju na kojemu se ostvaruju kvote za 16. POI u Tokiju slijedeće godine vjerujem da smo na dobrom putu za to“ – naglasio je hrvatski izbornik Tomislav Lazić te doda:

„Moja nadanja i očekivanja su da će se tako nešto i dogoditi. Uvjek to očekujemo od naših ponajboljih strijelaca. U ovom trenutku to je svakako Damir Bošnjak, koji je prošle godine na Europskom prvenstvu osvojio broncu. Bošnjak i Sanja Soldo osim zračnog pištolja gađaju discipline na otvorenoj streljani u malokalibarskim pištoljima tako da tu mogu doista nijanse odlučivati. Raduje me povratak u reprezentaciju Ivice Bratanovića tako da doista u natjecanjima koja su pred nama svakako očekujemo eksplozije njihovih rezultata.

Šanse za ostvarivanjem kvota su doista velike, jer je poslijednja prigoda za to sredinom slijedeće godine. Moram također istaći da su po prvi put u potpunosti izjednačeni kriteriji za odlazak na paraolimpijske igre kao i na olimpijske igre stoga će doista u Tokiu nastupiti krema svjetskog parastreljaštva gdje zasigurno će biti mjesta i za nekog od naše četvorke“, zaključio je izbornik Lazić.

Izabranici Tomislava Lazića predstavljati će Hrvatsku u čak 4 discipline pištolja, te 3 discipline puške. Jedina žena u sastavu reprezentacije, Sanja Soldo natjecati će se u disciplinama 10m zračni pištolj te u malokalibarskom pištolju na 25m pištolj i 50m pištolj.

Naš najuspješniji strijelac Damir Bošnjak uz nastup u disciplini  10m zračni pištolj, gađati će kao i Sanja Soldo. Zanimljivo je kako će se po prvi puta natjecati u probnoj disciplini “Pistol mixed team” u kojoj će također nastupiti Sanja i Damir.

Naši najbolji puškaši, Rudolf Petrović i Ivica Bratanović na kupu će se natjecati u disciplinama  10m zračna puška ležeći, 50m puška ležeći dok će Ivica Bratanović nastupiti i u  disciplini 10m zračna puška stojeći.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.