Chapeov borac: Preživio avionsku nesreću, a sada je spreman za utakmicu s Barcelonom

Chapeov borac: Preživio avionsku nesreću, a sada je spreman za utakmicu s Barcelonom

Foto: FC Barcelona/Twitter

Brazilski klub Chapecoense je postao planetarno poznat nakon strašne tragedije u kojoj se avion pun igrača i osoblja tog kluba srušio u Kolumbiji. Avionsku nesreću su preživjeli samo Jackson Follmann, Neto i Alan Ruschel, a potonji će nakon manje od godinu dana od nesreće po prvi puta zaigrati nogometnu utakmicu.

Naime, Chapecoense će 7. kolovoza odigrati prijateljsku utakmicu s Barcelonom, a na toj utakmici će povratak nogometu napraviti Ruschel. Ruschel je jedan od trojice preživjelih koji je u padu aviona ozlijedio leđa, te je bio podvrgnut nizu operacija nakon kojih je ponovno prohodao. No, Ruschel se nije zaustavio na tome te je polako krenuo s treninzima, a za tjedan dana će igrati utakmicu sa slavnom Barcelonom.

Time je španjolski klub pokazao svoju veličinu, te je pozvao Chapecoense na pripremni turnir nazvan u čast Joanu Gamperu, osnivaču kluba. Taj turnir se igra svake godine, a Barcelona na njega poziva samo jednu ekipu. Najčešće se radi o velikanima svjetskog nogometa, pa su tako unatrag deset godina navedeni turnir krasile ekipe poput Milana, Bayerna, Manchester Citya, Intera i Santosa. Poziv Chapecoenseu stoga predstavlja lijepu gestu španjolskog giganta koji je na taj način odlučio pomoći brazilskom klubu i ujedno prijateljskom utakmicom održati počast za sve poginule u tragičnoj nesreći.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.