Čilić bacio Tsongu i Francusku na koljena

Čilić bacio Tsongu i Francusku na koljena

Čilić je u prvom setu osvojio 20 od 21 mogući poen na svome servisu.

Fantastičan dan u Lilleu za hrvatski tenis režirali su Borna Ćorić i Marin Čilić. Nakon Ćorićeve pobjede u prvom meču, Marin Čilić slavio je protiv Jo Wilfrieda Tsonge sa 3:0 u setovima i doveo Hrvatsku na korak od osvajanja Davis Cupa.

Sjajno je Čilić ušao u meč, bio je jako siguran na svome servisu, a onda je kod vodstva 3:2 došao do dvije vezane break prilike od kojih mu druga nije niti trebala. Pokušali su Tsonga i publika tada isprovocirati Marina, Tsonga mu je okrenuo leđa prilikom servisa, publika je zviždala i ometala Čilića bljeskalicama, a to im je uspjelo u toj mjeri da je Čilić uspio izgubiti čak jedan poen na svom servisu.

Odlično je Marin krenuo i u drugi set što se tiče serviranja, nije dopustio Tsongi da primiriše breaku sve do 4:3 za Francuza kada prvo sjajnim asom, a zatim odlično odigranim poenom izvlači dvije vezane prilike. Kao i Borna prije njega, Marin je u drugom setu kod rezultata 5:5 oduzeo protivniku servis i u stilu bez izgubljenog poena na servi otišao na 2:0.

Prije početka trećeg seta nova provokacija Tsonge prije Marinovog servisa. Marin je tapkao duže lopticu pokušavajući se skoncentrirati što je smetalo nervoznom Francuzu. Kod vodstva 2:1 imao je Tsonga dvije šanse za break, no Marin opet sjajno reagira i spašava se, a već u sljedećem gemu on uzima break. Tsonga je nakon toga uzeo medical time-out koji je trajao preko 10 minuta, vratio se dosta trom i nepokretan pa je skračivao poene što je više mogao, no nije mogao parirati Marinu.

Jo Wilfried Tsonga – Marin Čilić 3:6 5:7 4:6

Francuska – Hrvatska 0:2

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.