Čilić: “Servis mi daje nadu za daljnji tijek Wimbledona”

Čilić: “Servis mi daje nadu za daljnji tijek Wimbledona”

Marin Čilić u pet setova pobijedio je malo poznatog Litaca Ricardasa Berankisa...

Marin Čilić uz dosta je problema svladao Litavca Ricardasa Berankisa. Najbolji hrvatski tenisač na središnjem je wimbledonskom terenu proveo tri sata i 33 minute igre, a nisu mu pomogle ni paklene vrućine koje su u srijedu ‘vladale’ Otokom.

Međugorac je dva puta vodio u setovima -1:0 i 2:1, no hrabri i borbeni Litavac svaki se put uspio vratiti i na koncu umalo kreirati senzaciju. U desetom gemu petog seta izborio je, naime, 15:40, no Čilić se ipak uspio ‘sabrati’, osvojiti početni udarac te povesti sa 6:5, nakon čega je konačno slomio Berankisa, iskoristio prvu meč-loptu i plasirao se u treće kolo trećeg Grand Slam turnira sezone.

“Mogu ja sada tražiti negativnosti, ali ima tu i dosta pozitivnih stvari. Berankis je odigrao ekstremno dobar meč – iskreno, nisam očekivao da će na ovakvoj razini izdržati pet setova”, rekao je Čilić.

Deveti tenisač svijeta diže formu iz dana u dan, ždrijeb mu nije nimalo loš, a nakon jučerašnje predaje Keia Nishikorija otvoren mu je i put do četvrtfinala. “Berankisu sam previše toga davao i igrao u brzini niže nego što sam trebao. No, i on je napravio jako malo pogrešaka i igrao zaista agresivno. Stvarao mi je dosta problema na servisu, gdje sam gubio puno poena. Igra se skraćivala i bilo je teško dolaziti do dobrih lopti. Sve u svemu, odigrao sam solidan meč. Taktički sam sigurno mogao odigrati drukčije, ali igrački smatram da sam bio jako dobar.”

Pobjeda je upisana – teže no što se očekivalo, no važno je bilo teren napustiti uzdignute glave. “U tenisu je to dosta nezgodno – gledaš rang-listu i niže rangiranog igrača, ali momak stvarno nije odigrao jako loše, niti sam ja bio loš. Bio je to dobar meč”, smatra Marin. “Fenomenalno sam servirao, možda i najbolje ove godine i s tim dijelom sam potpuno zadovoljan teoptimističan za daljnji tijek turnira”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.