ČILIĆ OSTAO BEZ POLUFINALA

Čilić unatoč dobrom početku izgubio u četvrtfinalu Rotterdama

Čilić unatoč dobrom početku izgubio u četvrtfinalu Rotterdama

Marin Čilić zapeo je u četvrtfinalu ATP turnira u Rotterdamu. Svladao ga je Philipp Kohlschreiber koji je izgubio prvi set, ali nakon toga napravio je preokret.

Marin Čilić ipak nije uspio proći u polufinale u Rotterdamu.
Protivnik mu je bio Philipp Kohlschreiber, igrač s kojim je već odradio dosta mečeva, neugodan Nijemac koji je sposoban pobijediti svakoga kada mu se posloži dan. Protiv Čilića je iskoristio Marinov pad u drugom i trećem setu i otišao do pobjede te sada u međusobnim susretima vodi sa 6-3.

Čilić ima za čim žaliti, set i pol igrao je dobro, činilo se da ima velike šanse za ulazak u polufinale, ali je onda u završnici drugog seta ušao u krizu, ona se produžila i na početak trećeg seta i stajala ga je prolaza.
U prvom gemu meča Marin je spasio 0:40, a do jedinog breaka došao je u šestom gemu kada je poveo s 4:2. Bez većih problema priveo je kraju prvi set koji je uzeo sa 6:3.

U drugom setu obojica igrača držali su svoj servis do same završnice kada se set okreće na stranu Kohlschreibera. Kod 4:3 Nijemac dolazi do 30:40, radi break i uzima set sa 6:3.
I sljedeći servis gem Čilić je izgubio, na žalost po njega bio je to prvi gem trećeg seta poslije čega nije uspio doći do niti jedne break lopte i Kohlschreiber bilježi pobjedu 3:6 6:3, 6:4.

Tako Marin još uvijek čeka na prvo polufinale ove sezone. Rotterdam je bila lijepa prilika za dobar rezultat budući da je odustajanjem Gasqueta, Čilić ostao najviše postavljeni nositelj.

Rotterdam – četvrtfinale:
Philipp Kohlschreiber (Njem) – Marin Čilić (Hrv,2) 3-6 6-3 6-4

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.