Čop: ”Nisam ni znao da je u Italiji uvedena videotehnologija i dobro da je”

Čop: ”Nisam ni znao da je u Italiji uvedena videotehnologija i dobro da je”

Duje Čop ušao je u povijest talijanske Serie A. Naime, prvi je nogometaš zbog kojeg je u talijanskom prvenstvu korištena videotehnologija, popularni VAR (Video Assistant Referee). Nakon što je branič Juventusa Alex Sandro srušio Čopa glavni sudac mislio je da kontakta nije bilo, no nakon dojave videosuca ipak je pokazao na bijelu točku.

”Iskreno, nisam ni znao da je u Italiji uveden videosudac. No, dobro da je. Pa sudac uopće nije vidio da je bio penal na meni, a bio je jasan kao dan. Akcija se nastavila dok lopta nije izašla izvan igrališta i tek onda je dosuđen penal. Vidio sam kako su mu javili radio-vezom. I ne, ta dojava nije narušila tempo igre, pa sve skupa je trajalo između 15 i 20 sekundi”, izjavio je Čop nakon susreta.

VAR je definitivno budućnost svjetskog nogometa. Testiranja su započela prošle godine u američkoj MLS ligi, a korišten je i na Kupu Konfederacija te na EP i SP juniora. U Italiji je taj sustav implementiran od ove sezone, baš kao i u Njemačkoj, Nizozemskoj i Belgiji, a biti će korišten i na SP-u u Rusiji. Postoje naznake da će se primjenjivati u Španjolskoj, Francuskoj i Engleskoj od iduće godine, iako još uvijek nije obvezan.

Za kraj vrijedi spomenuti i da je Buffon obranio kazneni udarac Fariasa te da je Stara Dama pogotcima Mandžukića, Dybale i Higuaina s 3:0 pobijedila Cagliari.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.