Ćorić: “Iako sam smireniji još uvijek znam poludit, a nagodinu ću ući u Top10“!

Ćorić: “Iako sam smireniji još uvijek znam poludit, a nagodinu ću ući u Top10“!

Borna je poprilično uvjeren oko svog napretka u karijeri.

Nakon što je u prvom kolu drugog Grand Slam turnira ove sezone, Roland Garrosa, sa 6:3, 3:6, 6:3 i 6:4 izbacio Nijemca Philippa Kohlschreibera, hrvatskog tenisača Bornu Ćorića očekuje još jedan zahtjevan suparnik. Danas će protiv njega igrati Talijan Thomas Fabiano, 115. igrač prema ATP ljestvici.

Ovako je 21-godišnji zagrebački tenisač prokomentirao ulazak u novu sezonu s novim trenerima Riccardom Piattijem i Kristijanom Schneiderom:

“Trenirao sam šest tjedana, što je duže nego ikad prije. S trenerima sam se fokusirao na kvalitetu nego na kvantitetu i uvjeren sam da sam se poboljšao i u teniskom i u mentalnom dijelu“, započeo je Borna.

Osvrnuo se zatim i na cilj ove sezone:

“Moram prvo doći u Top20, Top25 igrača i to mi je cilj do kraja godine. Nakon toga sjest ćemo i napraviti plan kako ući u Top10, iako mislim da imam još prostora za napredovanje u svim segmentima igre“.

Za kraj je istaknuo i u kojim je to aspektima poboljšao svoje ponašanje u odnosu na prethodne godine:

“Sazrio sam u tom smislu da se manje živciram i smireniji sam, kako na terenu, tako i izvan njega. Znam ja ponekad i razbiti reket, poluditi, ali puno rjeđe nego prije“, zaključio je. Ukoliko prođe Fabbiana u trećem kolu čekao bi ga Diego Schwartzman.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.