Saznajte koji igrač je aspolutni rekorder po broju osvojenih klupskih trofeja

Čovjek koji je bio u pravo vrijeme na pravom mjestu

Čovjek koji je bio u pravo vrijeme na pravom mjestu

Na spomen nogometnog igrača koji je osvojio najviše klupskih trofeja mnogi će se sjetiti nogometnih legendi poput Paola Maldinija ili Ryana Giggsa, no igrač koji stoji iza ovog rekorda je i dalje aktivan i zasigurno nije taj na koga ste pomislili.

Naime, na utakmici francuskog Liga kupa u kojem je PSG pobijedio Subašićev Monaco, navedeni igrač je dodatno povisio svoj broj osvojenih klupskih trofeja na 36. Riječ je o lijevom beku PSG-a Brazilcu Maxwellu. Maxwell je trofeje osvajao u svim klubovima u kojima je nastupao i u svim ligama u kojima je igrao.

Ovaj 35-godišnjak je karijeru započeo u brazilskom Cruzeiru, da bi u Europu došao na poziv Ajaxa. Upravo u Ajaxu počinje poznanstvo Maxwella i Zlatana Ibrahimovića, a interesantna činjenica se ogleda u tome što su se putevi dvojice igrača ukrstili u čak četiri europska kluba. Tako su, osim Ajaxa, zajedno branili boje Intera, Barcelone i PSG-a, no Maxwell je u navedenim klubovima ostajao taman toliko duže od Ibrahimovića da upotpuni svoju kolekciju trofeja. Tako je Maxwell u Ajaxu osvojio šest trofeja, u Interu pet, u Barceloni deset (uz Ligu prvaka), a u PSG-u nevjerojatnih 14. Ukupnih 36 klupskih trofeja Maxwella je apsolutni rekord, a Brazilac je tako iza sebe ostavio igrače poput Giggsa, Dalglisha, Maldinija, Ibrahimovića. Zaista čovjek koji je bio u pravo vrijeme na pravom mjestu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.