Cristiano Ronaldo optužen za utaju poreza i dobio dvije godine uvjetne te veliku novčanu kaznu

Cristiano Ronaldo optužen za utaju poreza i dobio dvije godine uvjetne te veliku novčanu kaznu

Ronaldo je utajio 5,7 milijuna eura poreza.

Sa smiješkom na licu, bez imalo nerviranja je Cristiano Ronaldo prihvatio kaznu koju mu je dodijelio sud u Madridu zbog utaje poreza.

Iako je zvijezda Juventusa zatražila od suda da na izricanje presude dođe inkognito, sudac to nije dozvolio pa su Cristiana Ronalda i njegovu djevojku Georginu Rodriguez dočekali brojni novinari. Ronaldo je osuđen na dvije godine zatvora i mora platiti čak 18,8 milijuna eura kazne za utaju poreza, piše Russia Today.

Portugalcu je ovo prvo kršenje zakona te je zbog toga dobio uvjetnu kaznu pa neće morati iza rešetaka. Priznao je krivnju te se tako nagodio s tužiteljem. Izricanje presude trajalo je 15 minuta.

Ronaldo je u sudnicu došao kao spreman za modnu pistu, a poslije odluke je odmah izletio iz sudnice uz pratnju dva policajca.

Ronaldo je u Realu proveo proveo devet godina, a optužen je da je u razdoblju od 2011-2014 utajio 5,7 milijuna eura. On je naime novac od marketinga uplaćivao na off – shore račune koje je imao u Irskoj i Djevičanskim otocima te tako izbjegao plaćanje poreza u Španjolskoj.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.