Cro Cop: “I kad budem najveći, bit ću najponiziji”

Cro Cop: “I kad budem najveći, bit ću najponiziji”

Mirko Filipović prisjetio se početaka i studentskih dana u kojima je počeo graditi karijeru...

Mirko Filipović u karijeri je zaista prošao sve i svašta. U povratničkom nastupu revanširao se Gabrielu Gonzagi za težak poraz prije osam godina, a sljedeći bi mu protivnik mogao biti legendarni Minotaur.

Cro Cop se prisjetio početaka, besparice i načina na koji je izgradio sve što danas ima. “Više nikad neću biti gladan. Zakleo sam da kako neću potrošiti novac koji sam zaradio. I kad budem najveći, bit ću najponizniji”, kaže Mirko. “Ponosan sam na sve što sam postigao, to je škola koju bi, u normalnoj količini, poželio svakome. Čovjek na taj način očvrsne.”

“Bilo je dana kad nisam imao što jesti. Bilo je to moje studentsko doba, nije trajalo predugo, ali je trajalo. Kupio sam malu vreću koja se nije uopće mogla udarati rukama, niti je imala nekakav mehanizam vraćanja u početni položaj. Zbog toga sam je zakucao iznad glave i bezbroj puta vježbao high-kick. Tako sam razvio potez koji mi je obilježio karijeru”, priča.

Sjetio se i borbe protiv Nizozemca Ernesta Hoosa. “Zaradio sam dva slomljena rebra, ali i Hoos je bio ‘oštećen’. U trećoj me rundi slučajno dotaknuo po rebrima i kleknuo sam. Bio je zbunjen, vidio sam da mu je zamotana lijeva noga, udaram po njoj i ništa. Rekao mi je nakon borbe: ‘Znaš što? Zamotali smo lijevu, a ne potrganu desnu nogu'”, nasmijao se.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.