Cro Cop: “Sve mi ovo nije trebalo”

Cro Cop: “Sve mi ovo nije trebalo”

Mirko Filipović održao je konferenciju za medije poslije nedavnog doping skandala.

Najuspješniji hrvatski MMA borac Mirko Filipović održao je konferenciju za medije nakon što ga je Američka antidopinška agencija (USADA) suspendirala na dvije godine zbog korištenja zabranjene supstance, odnosno hormona rasta (HGH).

“Iskreno, sve mi ovo nije trebalo. No, tko zna zašto je sve to dobro i od čega me spasilo. Možda neke teže ozljede, nove operacije, štete koja bi se mogla reflektirati na moje zdravlje u nastavku života… Ovako pak u borilačku mirovinu odlazim posve zdrav, što su pokazali i detaljni pregledni napravljeni uoči borbe s Gonzagom. A tada sam radio dvostruki magnet mozga, detaljne pretrage srca, krvotoka i pluća”, počeo je Filipović.

Još je jednom ponovio svoju priču oko hormona rasta, koji je uzeo kako bi sanirao ozljedu ramena. “Nisam pitao UFC za dopuštenje pa je nastao cirkus. Htio sam spasiti rame i borbu, a isto bih prošao i da sam uzeo banalnu vitaminsku infuziju, koja je također na listi zabranjenih”, govori.

“Sportaši ne smiju imati prednost pred suparnicima na račun nečega što unose u sebe. Ja držim da borba protiv dopinga mora postojati i biti na visokoj razini, no za mene je doping samo ono što omogućuje sportašu da bude jači, izdržljiviji i eksplozivniji, a ne ono što mu pomaže da se brže oporavi od ozljede. Po meni su aktualna pravila pretjerana, ali takva su i svi ih moramo prihvatiti. Naprosto nije istina da sam uhvaćen u dopingu, već je rečeno da sam prekršio pravila jer sam bez odobrenja uzeo nešto što služi za sanaciju ozljeda”, zaključio je Cro Cop.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.