Cro Cop u mirovini suspendiran na dvije godine!

Cro Cop u mirovini suspendiran na dvije godine!

Mirko Filipović suspendiran je na dvije godine...

Premda je službeno obznanio odlazak u mirovinu, hrvatskog borca Mirka Filipovića Međunarodna organizacija mješovitih borilačkih sportova (UFC) suspendirala je na dvije godine zbog kršenja antidopinških pravila!

Konačnu odluku o suspenziji donijela je Američka antidopinška agencija, koja je i ‘skenirala’ čitavi slučaj, dok je UFC trebao samo potvrditi kaznu. Podsjetimo, samo dva dana nakon što je otkazao borbu protiv Anthonyja Hamiltona i objesio rukavice o klin objavljeno je kako je bio pozitivan na hormon rasta, a Cro Cop je priznao kako je nedozvoljenu supstancu uzimao kako bi sanirao ozljedu ramena.

“Mirko Cro Cop Filipović suspendiran je na dvije godine zbog kršenja antidopinških pravila. Priznao je uporabu, namjeru i posjedovanje hormona rasta, koji mu je u tijelu pronađen nakon testiranja u Zagrebu 4. studenoga. Na dan testiranja, prije objave bilo kakvih rezultata, Filipović je obavijestio UFC da je upotrebljavao HGH, a zatim je 9. studenoga uporabu nedopuštenih supstanci priznao i USADA-i”, objasnili su iz Američke antidopinpke agencije.

“UFC je nedavno angažirao usluge USADA-e, kao neovisne agencije, kako bi osigurao da se svi borci natječu u jednakim uvjetima, bez upotrebe sredstava za poboljšavanje performansi. UFC cijeni Cro Copovo priznanje i podupire sankcije s namjerom da se sport održi čistim. U međuvremenu, Filipović je najavio odlazak u mirovinu nakon karijere za pamćenje; UFC prepoznaje njegove uspjehe u MMA-u i želi mu sve najbolje u budućnosti”, zaključuje se u priopćenju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.