Čudo iz Koprivnice! Tek mu je sedam godina, a već osvaja turnire

Čudo iz Koprivnice! Tek mu je sedam godina, a već osvaja turnire

Lovro ima tek sedam godina, a proteklog je vikenda postao državnim prvakom u parovima za dječake do 11 godina.

Badminton je počeo trenirati prije godinu dana, donedavno je igrao s jeftinim reketom, ima tek sedam godina, a već je osvojio državno prvenstvo u badmintonu za dječake do 11 godina.

Riječ je o Koprivničancu Lovri Matovini kojega su na badminton povukle sestre Anja i Nika koje već tri godine treniraju badminton.

“Njih dvije su prvo krenule na rukomet, no nisu bile zadovoljne u Podravci, pa sam na internetu našla da u Koprivnici ima i klub badmintona. Odmah su ga zavoljele, bilo je to prije tri godine. A onda je za njima krenuo i Lovro”, govori mama Alisa u trenucima dok je Lovro u paru s Filipom Martinovićem pobjeđivao u konkurenciji parova.

“Baš sam bio sretan kad smo pobijedili. Sestre su trenirale badminton, pa sam i ja počeo”, govori Lovro koji je i u pojedinačnoj konkurenciji bio odličan peti također u konkurenciji četiri godine starijih igrača.

“Znate što je najgore kad imate dijete sportaša? Ma, nikakav novac nije problem, nego njih vidjeti tužne nakon poraza. Neutješni su tad. Ne traje to dugo, 10-15 minuta, ali tad ne žele pričati ni s kim. U pojedinačnoj konkurenciji ždrijeb mu je dodijelio možda i najjačeg mogućeg suparnika, baš šteta”, zaključila je mama Alisa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.