Dijamantna Liga: Čudo iz Ludbrega ostalo bez zlata u zadnjoj seriji, no tu je bronca!

Dijamantna Liga: Čudo iz Ludbrega ostalo bez zlata u zadnjoj seriji, no tu je bronca!

22-godišnja Ludbrežanka i naša zlatna olimpijka, Sara Kolak, na mitingu Dijamantne Lige održanom u Zurichu uzela je brončanu medalju. Na Svjetskom prvenstvu u Londonu, održanom prije nešto više od dva tjedna, mlada je Sara ostala bez medalje, jer ju je za 31 centimetar prestigla Kineskinja Huihui Liu u posljednjoj seriji.

Bolovi u laktu koje vuče od Londona, kao ni loše vrijeme, nisu je spriječili u lovu na nova odličja. U prve je dvije serije Sara bacala koplje ispod 60 metara, no od treće serije sve kreće na bolje. Treća serija započela je hicem od 64,24 te donosi našoj atletičarki prvo mjesto.

Kolak je sve do posljednje serije bacanja uvjerljivo držala prvo mjesto, no tada na scenu stupa zlatna iz Londona te svjetska rekorderka Barbara Špotakova, čije koplje leti na 65,54 metara. Nakon nje je Australka Kelsey-Lee Roberts bacila koplje na 64,53 metra, srušila svoj osobni rekord te došla do drugog mjesta. Dva je puta Sara lovila vodeću poziciju, no iako je izvela svoj najbolji hitac od 64,47 metara, ipak je ostala trećeplasirana.

Da podsjetimo, osvajačica je brončane medalje sa Svjetskog juniorskog prvenstva 2014. godine, europske juniorske bronce iz 2013. godine te zlatna iz Rija, gdje je postavila osobni i državni rekord hicem od 68,43 metara prošle godine, a svoju je kolekciju tako upotpunila još jednim odličjem.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.